Рияд/Аден. Атака, за която поеха отговорност йеменските хути, предизвика пожар

...
Рияд/Аден. Атака, за която поеха отговорност йеменските хути, предизвика пожар
Коментари Харесай

AFP: Дронове на йеменските хути предизвикаха пожар в саудитски газов завод

Рияд/Аден. Атака, за която поеха отговорност йеменските хути, провокира пожар в саудитски газов цех в събота, само че не аргументи жертви или спиране на производството, съобщи държавната енергийна компания на Саудитска Арабия “Арамко ”, представена от AFP .
" Екипът за реакция на „ Арамко “ реагира на стеснен пожар тази заран в оборудването за втечняване на природен газ " Шейба ", обявиха от компанията. " Няма потърпевши и спирания при нефтените интервенции на Арамко. "
В последните месеци бунтовниците хути направиха редица трансгранични ракетни офанзиви и такива с безпилотни летателни апарати, ориентирани към саудитските военни бази и други уреди, като съгласно тях това е възмездие за дейностите на водената от Саудитска Арабия коалиция в Йемен.
В събота сутринта хутите издадоха изказване, в което обявиха за " огромна " офанзива против саудитска газова апаратура, за която споделиха, че е ударена от 10 дрона.
Говорител на бунтовниците, представен от бунтовническата телевизия Al-Masirah, също даде обещание " по-яростни и по-мащабни офанзиви " против Саудитска Арабия, в случай че тя предприеме ответни дейности.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР