Ритуал по полагане на военна клетва от 16 български граждани,

...
Ритуал по полагане на военна клетва от 16 български граждани,
Коментари Харесай

Младежи, завършили курс по начална военна подготовка, положиха военна клетва в Плевен

Ритуал по полагане на военна клетва от 16 български жители, приключили курс „ Начална военна подготовка ", се състоя през днешния ден, 25 октомври, на строевия плац в Единния център за начална подготовка - Плевен. На церемонията слово произнесе началникът на гарнизон Плевен полковник Николай Бешев. Той акцентира смисъла на военната клетва за всеки български жител.

На курсистите бяха връчени удостоверения за довеждане докрай на образованието и възпоменателни значки от името на министъра на защитата. Ритуалът приключи с прекосяване на блоковете в церемониален марш под звуците на Представителния духов оркестър на Сухопътните войски.

Гости на тържеството бяха полковник Станчо Кайков - заместник-директор на Дирекция „ Управление на човешките запаси в защитата " в Министерството на защитата, полковник Павлин Велков - заместник-началник на Централно военно окръжие и други

Основната мотивация за присъединяване на младежите и девойките в тази военна подготовка е ползата към военното дело. След довеждане докрай на курса те ще бъдат зачислени в запаса от военните окръжия по местоживеене.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР