Рицин Рицинът често краси задните дворове на домовете, намиращи се

...
Рицин Рицинът често краси задните дворове на домовете, намиращи се
Коментари Харесай

6 изненадващи начина, по които природата се опитва да ни убие

Рицин

Рицинът постоянно краси задните дворове на домовете, намиращи се в по-топлите области на Америка. То е красиво цвете, което в края на разцвета си се обагря в топъл розов цвят. Неговите семена обаче са източник на отровния рицин. Смъртоносната за хората доза е от 4 до 6 семена и в случай че не бъдат взети незабавни ограничения, предизвикват мудна и мъчителна гибел (усещане за парене в устата и гърлото, коремни болки и диария, примесена с кръв).

Хътчинсонит

Открит от Артър Хътчинсън през 1904 година, хътчинсонитът е примес от сяра, талий, олово и арсен. Три от тях са смъртоносни за индивида, а сярата, както знаем, също не е по никакъв начин удобна.

Синьопръстен октопод

Синьопръстният октопод е хубостта, която всеки гмуркач се надява да открие, до момента в който изследва кораловите рифове край австралийския бряг. Малкият октопод (12-20 сантиметра) обаче, наподобява безвреден единствено на пръв взор, до момента в който не се раздвижи и тялото му не стане яркожълто с брилянтни сини пръстени. Тогава той стартира да хапе, изпускайки отрова, която няма антидот. Всяко от тези животни носи задоволително отрова, с цел да убие 26 индивида. Понякога гмуркачът даже не знае, че е ухапан. Усеща едвам тогава, когато дробовете му се сковават. Синьопръстният октопод е приет за едно от най-отровните морски животни на света.

Гъбите Coccidioides

В някои елементи на югозападна Америка даже пръстта се пробва да убие хората. Е, не тъкмо пръстта, а по-скоро гъбите, наречени Coccidioides immitus, живеещи в нея. Тези гъби могат елементарно и незабелязано да бъдат разпръснати във въздуха – при строителство, земеделие, мощен вятър, трусове. При поемане, те заразяват индивида със заболяване, наречено „ cocci ”  или „ тресчица на долината “. Ако не се ползва лекуване, заболяването се популяризира в цялото тяло, поглъщайки всичко, до което се допре. Причинява кожни язви, циреи, отичане на ставите,възпаление на сърцето, проблеми с пикочните пътища и менингит.

Палитоксин

Зоантариите са дребни морски животни, които живеят върху корали или камъни. Те удобно населяват даже домашните аквариуми и от време на време се натрупват и в морските блага, които слагаме на трапезата. Но зоантариите са изобилстващи на палитоксин – една от най-смъртоносните токсини, познати на индивида. При усвояване скелетните мускули на индивида стартират да се унищожават, а наличието на клетките им се придвижва в кръвта. Тялото незабавно стартира да страда от всеки вероятен резултат на отравянето – от бъбречна непълнота до изгаряне на кожата или сърдечна непълнота.

Сероводород

Когато се отдели сероводород във въздуха, той може да убие човек, преди той да си поеме въздух за повторно. Освен това той е запалителен и избухлив.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР