Ритонът на Божков не е изчезнал. Той е в Националния

...
Ритонът на Божков не е изчезнал. Той е в Националния
Коментари Харесай

Банов каза къде е ритонът на Божков

Ритонът на Божков не е липсващ. Той е в Националния исторически музей. Всичко е опасано с камери, има жива защита, на практика е невероятно нещо да изчезне. Това съобщи министърът на културата Боил Банов пред Българска национална телевизия. И увери: „ Нито един предмет от конфискуваната сбирката на Васил Божков не е липсващ от НИМ ”. Думите му са във връзка следващите удари на хазартния необут против страната. Укриващият се в Дубай милиардер разгласи във фейсбук, че един от ритоните, за които не може да изясни по какъв начин е придобил, бил пуснат за продажба.

" Няма по какъв начин механически да изчезне, тъй като всичко е опасано с камери, жива защита. Няма догадка, в която това да се случи. Всичко, което е пренесено там, стои ", изясни министърът. Той дефинира дейностите на Божков като провокация. " Тя Русия си прави провокации с нас, че няма едно физическо лице ли? ", риторично попита Банов.

По-рано в изявлението той разяснява изложбата прeд вхoдa нa Руcкия културнo-инфoрмaциoнeн цeнтър в Coфия, пocвeтeнa нa 24 мaй. На нея Кирил и Методий бяха разказани по този начин: " Рeфoрмaтoри нa cлaвянcкaтa aзбукa, cъздaтeли нa църкoвнocлaвянcкия eзик, първи рaзпрocтрaнитeли нa грaмoтнocттa и прocвeтaтa в Руcия ”. Според Банов това е " малоумен ход " на съветската страна

" Това е сериозна страна, огромна империя, вършат някакви разбори. В нашата страна има доста русофили. Няма по-глупав вход да опиташ да приватизираш на българите 24 май. Това води до натурален злост ", сподели министърът. Такива евтини политически провокации не се борят с звук, а с просвета. Мисля, че българската страна е посочила, че има волята да опази своята просвета. Българската просвета е нещо, което сплотява нацията, сплотява духа на хората, без значение от техните политически желания ", безапелационен бе Боил Банов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР