Ритейл индустрията ще надхвърли продажби от 5,5 трилиона долара в

...
Ритейл индустрията ще надхвърли продажби от 5,5 трилиона долара в
Коментари Харесай

Купувам от телефона, търся мобилни приложения

Ритейл промишлеността ще надвиши продажби от 5,5 трилиона $ в Съединени американски щати през 2020 година Това показва профилирана прогноза на звеното за проучвания на Business Insider - BI Intelligence. Очакваното за 2023 година число е 6,4 трилиона. Какво ще задвижи този напредък е въпрос, чиито отговор е сходен и за другите стопански системи по света.

Към момента продажбите на дребно в магазините са главният метод хората да купуват. Но въз основата на данни за 2018 година се пресмята, че е-търговията за Америка да вземем за пример пораства с движение, което е пет пъти по-бързо. Потребителите вършат повече покупки на десктоп кoмпютърни устройства. Това, което задвижва растежа, обаче са покупките от мобилния телефон. Очаква се през 2019 година те да сформират 28% от е-търговията в Съединени американски щати, през 2020 година - 31%, през 2021 година - 33%, през 2022 година - 36%, а на идната - 39%. Мобилното ще бъде най-важният канал за е-търговците.

Хората прекарват над 2 часа на ден пред мобилните си телефони, демонстрират междинни данни за Съединени американски щати. Това прави телефона по-използван от всяко друго устройство. Следват го десктоп компютърът и таблетът. 

Почти цялото време, което хората прекарват пред телефонния екран, е отделено те да употребяват мобилни приложения. 

Изключително малко е сърфирането посредством уеб браузърите на смарт телефоните.

Потребителите считат, че пазаруването посредством мобилни приложения им икономисва време и пари. Какви са изгодите от него съгласно тях?
68% от тях считат, че по този метод получават преференциални покупко-продажби и предложения, показва изследване на Business Insider.64% акцентират като преимущество гъвкавостта да купуват по всяко време когато им е комфортно.Така могат да се съпоставят цените на продуктите и услугите.Спестява се време от стоене в магазините.Разглежда се по-голям брой артикули на един и същи търговец (докато в магазина може не всичко да е налично).Избягва се ходенето по магазините, което не се харесва на мнозина.Спестява се време като се получава доставка до адреса (вместо човек самичък да превозва). 
 

70% от покупките измежду потребителите в Щатите са правени посредством мобилни приложения.

Хората изискват от ден на ден от приложенията, по тази причина търговците на дребно - марки и компании, влагат в рационализиране на мобилните си технологии.

Има компании, чиито приложения лишават по-дълго да се заредят. Например, приложението на Sephora се зарежда за 3,9 секунди, на Walmart за 4,1 секунди, на Victoria`s Secret за 14,9, а на Zappos - за 6,2 секунди.

63% от потребителите споделят, че биха изоставили приложението, в случай че то не им се зарежда до 5 секунди.

Освен това добавената действителност (Augmented Reality/ AR) набира скорост. Например, производители на мебели я употребяват, с цел да оказват помощ на хората да видят по какъв начин биха изглеждали продуктите им в техния дом. Козметични марки пък оферират по този метод да покажат на потребителите по какъв начин биха им стояли другите стилове прически или цветовете на продуктите им върху лицата/ косите/ очите.

Една трета от купувачите споделят, че са по-склонни да купят даден артикул, в случай че преди този момент са го прегледали с AR. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР