ританското правителство увеличи усилията за разчистване на струпването от хиляди

...
ританското правителство увеличи усилията за разчистване на струпването от хиляди
Коментари Харесай

Блокадата в Южна Англия продължава, изпратиха военни

ританското държавно управление усили напъните за почистване на скупчването от хиляди камиони, блокирани дни наред в Южна Англия след затварянето на границите поради появилия се нов вариант на ковид.

Министерството на защитата заяви, че изпраща "още 800 военни в Кент през днешния ден, с цел да спомага за увеличение на качествата за тестване, тъй че да помогне за почистване на задръстването от коли и да направи допустимо трафикът да стартира да се движи с по-близко до естественото движение през Дувър ".

Новите 800 души са допълнение към разположените към този момент в региона 300 военнослужещи.

Въпреки това се чака разчистването на задръстването да отнеме дни. Хиляди водачи на камиони бяха блокирани в Англия от неделя, откакто Франция затвори своята граница. В сряда беше реализирано съглашение сред Англия и Франция, според което водачите би трябвало да си създадат бърз тест за ковид, преди да им бъде разрешено да прекосят Ламанша с транспортен съд или през Евротунела.

Британският транспортен министър Грант Шапс сподели през вчерашния ден, че от над 2300 тествани водачи, единствено трима са дали позитивен резултат. Според осведомителната организация Пи Ей 700 камиона са съумели да преминат Ламанша до през днешния ден. Над 5000 камиона обаче остават блокирани на неизползваното летище "Манстън " и в отцепен сектор от път М20. Много от водачите се оплакаха, че изпитват дефицит на вода и храна. Също по този начин няма задоволително тоалетни.

Вчера Франция изпрати пожарникари и 10 000 теста за ковид оттатък Ламанша, с цел да помогне за почистване на скупчването от тирове.

Thousands of lorry drivers stranded at Dover spending Xmas Day in their cabs
— Daily Mirror (@DailyMirror)
"Вчера регистрирахме трафик от 1000 тежки камиона, идващи от Дувър, а през днешния ден единствено до обед минаха 550. С това движение обстановката би трябвало да се възстановява дефинитивно на следващия ден ", съобщи Беноа Роше, общоприет шеф на компанията, която ръководи пристанищата Кале и Булон-сюр-Мер. По изключение пристанището остана отворено и фериботите продължиха да работят на Коледа, като одобряват единствено транспортни средства от Дувър за Кале.

EARLIER: Stranded truck drivers spelled “HELP” with traffic cones in Dover.⁰

Thousands of truckers were stuck in logjams around Britain’s Port of Dover on Eve, separated from families, despite some progress moving traffic. More:
— Bloomberg Quicktake (@Quicktake)
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР