Ритъмът на ежедневието става все по-монотонен!? Споменът за морския бриз

...
Ритъмът на ежедневието става все по-монотонен!? Споменът за морския бриз
Коментари Харесай

Зелена светлина: Плаваща хотелска стая

Ритъмът на всекидневието става все по-монотонен!? Споменът за морския бриз и шума от вълните стартират да избледняват. Сивотата на делниците е все по-осезаема, а мисълта за почивка все по-натрапчива. Спокойно. По този метод се усещат доста хора към вас.

За изпадналите в сходно положение една испанска компания предлага бягство от градовете - с плаваща хотелска стая. Или по-точно дребна сграда на две равнища, която може да бъде пренесена и инсталирана на всички места. Поне по този начин настояват архитектите.

Плаващата стая е с повърхност 74 квадратни метра. На първия етаж е ситуирана спалнята и банята. Има и тераса, от която се разкриват бленуваните пейзажи.

Ако настъпи моментът, в който гледките доскучаят, покривът предлага многообразие. Всъщност той съставлява голяма тераса, превърната в открит салон с ъгъл за хранене. А и за съзерцание. Перфектно място за звездобройци.

Хотелската стая изцяло дава отговор на условията за резистентен туризъм. Тя се инсталира на модули, а до мечтаното място може да бъде превозена по море или суша. Плаващата сграда разчита само на слънчева сила. Тя се задвижва от нея. С силата, уловена от слънцето се поддържа нужната температура в пространствата, алармената система и осветлението.

Цялата електрическа система може да бъде ръководена отдалечено, посредством мобилно приложение.

Ако споменът за морето и вълните стартира да се връща. Тогава всичко е наред, тъй като мисълта за бягство на плаваща хотелска стая сигурно измъква от сивотата на всекидневието.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР