Рисунките от пещерата Магура, намираща се в Северозападна България, на

...
Рисунките от пещерата Магура, намираща се в Северозападна България, на
Коментари Харесай

Появата на човека по магурските земи

Рисунките от пещерата Магура, намираща се в Северозападна България, на към 25 км от град Белоградчик, разказват правилата на сътворяването на света и на индивида, само че не на човешкото тяло, а на човешката душа и на слагането ѝ в тялото.

Същите рисунки разказват и значимо събитие, настъпило преди 43 000–42 000 години , след което хората от това време са почнали да смятат себе си за хора.

Рисунките ясно декларират, че преди този момент индивидът не е смятал себе си за човек . Именно освен това антично събитие, съгласно пещерните изображения, човешката душа е въплътена в съществувалото към този момент, анатомически модерно човешко тяло и от този миг стартира да се регистрира човешката история.

Тези рисунки разказват и най-важните за нас галактически и планетарни правила с прецизността на теоретичен труд, а също по този начин съдържат и точни сведения за значими събития от човешката история като планетарен прелом, който едвам не затрил човечеството.

Изобразени са в особено определена изложба на пещерата, тъй че да оцелеят за допустимо най-дълго време. Очевидно е, че те съставляват библиотека на най-важните човешки знания въобще и тъкмо за това са основани – да ги запазят, тъй че те да могат да бъдат популяризирани измежду хората във всички времена, когато човешкото прояснение е било поставяно под опасност .

На основата на тази библиотека са осъществявани посвещавания на хора, които на собствен ред са разнасяли познанията по разнообразни елементи на света, за човешката душа да бъде поддържана  човешка – хората в никакъв случай повече да не се връщат в предмагурското си натурално, непросветено и неосъзнато положение.

Така рисунките от пещерата Магура и хората, които са разпространявали техния смисъл през десетките минали хилядолетия, съставляват най-древната школа на актуалния човек – Магурската школа. Тя е на повече от 42 000 години.

Разпространяваните от школата знания и учения са дали основата на голямо голям брой от модерни религии, философии, обичаи и учения. В Магура е изобразена Богинята-майка , която ражда всичко – това е основата на Паганизма, на култа към плодородието.

Изобразено е оплождащото начало, показано посредством Слънцето, което е източникът на духа и силите или портала, през който те навлизат и се демонстрират в нашия свят. Така се основава дуализмът сред Богинята-майка и Богът-слънце, който е в основата на Богомилството.

В Магура е изобразена триединната Богиня-майка и това е първата въобще идея за триединно провидение, която доста по-късно е заета от Християнството. Магурската Богиня-майка е и прототипът на доста по-късната елинска богиня Хекате. Един от аспектите на триединната магурска е Великият преподавател на човечеството , от който идва цялото ни знание и прояснение.

В Магура е показана и сцена на прераждане на човек , където в половия акт на зачатието има трима участници – мъж, жена и душа, която да се прероди. Това е точно основата на Будизма, а също и на ранното Християнство, от което на църковните събори прераждането е било цензурирано.

В пещерата е разказано и пришествие на възвишен човек, който избавя човечеството от планетарен прелом преди към 25 400 години, когато стартира Последната ледникова ера. Това е първото въобще изказване за идването на наследник Божи, който е избавител – сами можете да се досетите, коя вяра доста по-късно слага това изказване в основата си, а посредством Магура узнавате от кое място е неговият генезис .

Рисунките разказват и по какъв начин Богинята-майка употребява един от лъчите на Слънцето, за да сътвори женския дух – това е историята за сътворяването на дамата от реброто на мъжа. В Магура също по този начин се намират всички знаци от астрономията и алхимията. Там са налични и половината от буквите на Кирилицата , голям брой от прабългарските или още келтски руни. Налични са и голям брой сходства на буквите от Глаголицата и от писмеността на коптите.

Съвременните знаци за мъж, за жена, признакът за сърце, който използваме през днешния ден – всички те идват от магурските рисунки. Те разказват и тантрическа полова сцена; разказват развиването на индивида като персона посредством развиването на неговото полово съзнание; рисунките разказват орбитата на Земята към Слънцето, като демонстрират четири особени точки – слънцестоянията и равноденствията.

Сведенията в рисунките по отношение на това са напълно правилни – те изобразяват Земята най-близо до Слънцето по време на зимното слънцестоене и най-далече от него по време на лятното слънцестоене – това е изумително, тъй като потвърждава еднопосочно, че хората от това време са познавали орбитата на планетата ни и дистанцията до Слънцето .

Използваният в Магура знак за зимното слънцестоене , което е точно по Коледа, наподобява навръх сурвачка. Известно е, че сурвакането се прави в първия ден от новата година, само че не както в този момент бъркаме да го вършим на първи януари, а едно време новата година е започвала на Коледа – в първия ден, в който продължителността на деня стартира да нараства.

Това е една неповторима българска традиция, която ние сме наследили чак от магурската просвета. Магурските фигури участват и в чипровските килими, а мартениците Пижо и Пенда имат за първообраз мъжките и женските фигури от пещерата. Там са дадени още и сведения за синодичния и орбиталния интервал на Луната , показана е продължителността на седмицата и на месеца, записани са данни за овулацията и нейното протичане, за продължителността на бременността и развиването на ембриона и така нататък

Показно е, че химичните детайли произлизат от звезда, предшествала нашето Слънце , което е напълно правилно. Древни магурски знания са минали като обичаи при българите, които населяваме същите територии, само че са достигнали и голяма част от света.

Поне 199 обитаеми места по света (от Средна Европа, през Близкия изток и Северна Африка, през Индия и Бангладеш до Япония) носят името Магура , а повече от 2000 други обитаеми места и местности носят изключително близки негови сходства, което и маркира пътя на разпространяване на магурската просвета.

Чак там е занесена богинята Ма Гу в Китай и Маго в Коря, която има тъкмо същите прилагателни като Богинята-майка от Магура. Божествени същества с сходни имена има в индийския мавзолей и в доста митологии по света.

В днешно време ние, българите, имаме голямото преимущество коренът на просветленото човечество да се намира на наша територия и да сме хората, които имат най-големия капацитет да го схванат, тъй като у нашите обичаи е минало най-вече от него.

Уверен съм, че разбирате приложния капацитет на този факт. Представете си единствено културната връзка с Индия и Китай – половината от международните пазари!

За всички тези изказвания, а и за още доста други, разполагам с доказателства.

Символиката и смисъла на магурските рисунки можете да откриете в блога Великото зарево на Магура.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР