Рисунки срещу глътка въздух. Младо момиче продава картините си, за

...
Рисунки срещу глътка въздух. Младо момиче продава картините си, за
Коментари Харесай

Рисунки срещу глътка въздух: Момиче продава картините си, за да събере средства за операция

Рисунки против глътка въздух. Младо момиче продава картините си, с цел да може да си разреши лекуване в чужбина.
 
За 20-годишната Десислава Кошова всяка глътка въздух е битка . Откакто се помни, животът й минава под сянката на кифосколиозата - вродена особеност на гръбначния дирек и гръдния панер, която с всеки ден стяга в желязна хватка сърцето и белите й дробове.
 
Какво ли не бих дала, вечер да мога да легна по тил и да заспя умерено ? Какво ли би било да мога да се движа и вдишвам свободно? Не знам, само че и не стопирах да бленувам, да имам вяра и да се апелирам, че някой ден ще схвана ”, показа Деси.
 
В мислите си Деси е била на всички места – на борда на аероплан, и в саваната, и в снежната гора. Когато желае да бъде на някое място, тя го рисува. Но в действителността животът й минава сред четирите стени на фамилния дом и залезите през прозореца.
 
Сивото небе над София мечтае да размени със залеза над Париж . Брат й Георги си спомня насладата, когато вижда дребната си сестричка. Скоро по-късно излиза наяве, че бебето страда от гръбначно деформиране. Лекарите поучават фамилията да изчака с интервенцията, до момента в който костната система заякне.-->
 
„ Ясно си припомням детските й години… играла си е в градинки, доста по-подвижна, смела.. само че с течение на времето и годините, всичко това стартира да се трансформира ”, споделя братът на Деси.
 
Днес даже и късата разходка я оставя без дъ х.

Надежда дава клиника в Истанбул. Но и тя си има своята цена - 45 000 евро. И Деси пробва да ги заплати - със своите залези. Рисунките на Деси са изложени на благотворителен базар в нейна поддръжка, в столичното 14-то учебно заведение.
 
„ Моля помогнете да опитам, преди положението ми да се утежни още повече и да бъде късно. За да съм по-дълго измежду вас и да схвана какво е да живееш обикновено ”, споделя Деси.
 
Всеки, който желае да помогне да Десислава Кошова, може да го направи:
 
- Като изпрати есемес с текст DMS DESI на номер 17 777
- На Pay Pal: [email protected] или paypal.me/helpdesi
- На банкова сметка
 
IBAN: BG93STSA93000025655789 BIC: STSABGSF
 
Титуляр - Десислава Ивайлова Кошова

 
 
Подробности за акцията във и.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР