Рискуват инфекция със злонамерен софтуер с най-различни функцииКиберпрестъпници атакуват потребителите

...
Рискуват инфекция със злонамерен софтуер с най-различни функцииКиберпрестъпници атакуват потребителите
Коментари Харесай

Нова заплаха за потребителите на торенти

Рискуват зараза със злоумишлен програмен продукт с най-различни функционалности

Киберпрестъпници нападат потребителите на торенти с нов злоумишлен програмен продукт (снимка: CCO Public Domain)

Новооткрит злоумишлен програмен продукт заплашва потребителите на торент уеб сайтове, сигнализира компанията за сигурност ESET . Известен като GoBot2/GoBotKR , софтуерът се разпространяна във тип на игри и приложения, пиратски копия на филми и сериали.

При зареждане на инфектирано наличие, потребителят получава безобидни на пръв взор файлове. Всъщност обаче в тях е скрита вредоносна стратегия, демонстрира експертният разбор. Злонамереният програмен продукт се задейства с кликане на LNK-файл.

След инсталиране на GoBotKR стартира събиране на систематична информация, включително данни за конфигурацията на мрежата, операционната система, процесора и конфигурираните антивирусни стратегии, която се изпраща към команден сървър в Южна Корея.
още по тематиката
Събраните данни могат да се употребяват от киберпрестъпниците за обмисляне на офанзиви в интернет пространството, в частност – разпределени офанзиви от вида „ отвод от услуга ” (DDoS).

GoBotKR е кадърен да изпълняна необятен набор от команди, включително смяна на работния десктоп, прекопирване на бекдор в директория на облачно вместилище (Dropbox, OneDrive, Гугъл Drive) или на заменяем притежател, стартиране на прокси- или HTTP-сървъри, смяна на настройките на защитната стена, включване и изключване на мениджъра на задания и други

Не е изключен и сюжет, при който инфектираните компютри се сплотяват в ботнет за осъществяване на DDoS офанзиви.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР