Рисковете от увеличаване на цените на жилищата в Малайзия все

...
Рисковете от увеличаване на цените на жилищата в Малайзия все
Коментари Харесай

Над 80% избират евтини жилища

Рисковете от увеличение на цените на жилищата в Малайзия от ден на ден понижава, защото търсенето е концентрирано на по-евтините парцели под 117 000 USD. За интервала януари-септември 2019 година 83% от покупко-продажбите са били на стойност до въпросната сума, сочат данните от разбор на банка Bank Negara Malaysia (BNM).

Централната банка на Малайзия регистрира, че през третото тримесечие на предходната година се следи сдържан растеж в цените на жилищата на фона на устойчиво търсене на жилища в долния ценови сегмент. Активността измежду купувачите остана постоянна през цялата 2019-а на фона на разнообразни начинания, измежду които освобождение от гербов налог и отстъпки от страна на строители.

През последното тримесечие на 2019 година размерът на новопостроените жилища на цена до 70 400 USD спадна, без значение от високото търсене. Спад се регистрира и в броя на пуснатите н употреба нови жилища, което също може да докара до растеж на цените. В момента се следи свръхпредлагане на жилища и къщи. Държавата се пробва да разпродаде парцелите, като „ смъква ценовата летва” за задгранични вложители по програмата „ Златна виза”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР