Рисковете от тежко протичане на COVID-19 намаляха драстично, но избухването

...
Рисковете от тежко протичане на COVID-19 намаляха драстично, но избухването
Коментари Харесай

Бил Гейтс: Рисковете от COVID-19 намаляха драстично, но трябва да сме готови за друга пандемия

Рисковете от тежко протичане на COVID-19 понижиха фрапантно, само че експлоадирането на друга пандемия е съвсем несъмнено. Това съобщи пред Си Ен Би Си милиардерът Бил Гейтс по време на Мюнхенската конференция по сигурността.

Според него евентуалната нова пандемия евентуално ще произлезе от патоген, който е друг от този на фамилията на ковид. Той обаче добави, че напредъкът в медицинските технологии ще помогне на света да се оправи по-добре със идната здравна рецесия, стига вложенията да се създадат още в този момент.

„ Ще имаме друга пандемията, Следващият път ще бъде друг патоген “, разяснява Гейтс.

По думите на Гейтс, към две години след експлоадирането на пандемията от ковид нейните най-лоши резултати към този момент са избледнели, защото огромни елементи от световното население са придобили някакво равнище на имунитет. Той също акцентира по-слабото протичане на болестта при разновидността Омикрон.

Въпреки това Гейтс уточни, че на доста места този имунитет се дължи на самият вирус, който е приключил по-добра работа с разпространяването си по света, в сравнение с хората с доставките на ваксини.

Гейтс също по този начин съобщи, че към този момент е „ прекомерно късно “ за постигането на задачата на Световната здравна организация за имунизация на 70% от световното население доникъде на 2022 година В момента 61,9% от международното население е имунизирано с поен една доза.

Той съобщи, че бъдеще светът би трябвало да работи по-бързо за създаването и разпространяването на ваксини, призовавайки държавните управления да влагат в тези технологии още в този момент.

„ Следващият път би трябвало да опитаме да го създадем за шест месеца, вместо за две години “, сподели Гейтс, като добави, че стандартизирането на платформи, в това число при технологията за осведомителна РНК (mRNA) ваксина, може да създадат това допустимо.

„ Цената да бъдем подготвени за идната пандемия не е толкоз огромна. Не е като изменението на климата. Ако сме рационални, идващият път ще го хванем по-рано “, сподели той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР