Рисковете от междудържавен конфликт са по-високи от края на Студената

...
Рисковете от междудържавен конфликт са по-високи от края на Студената
Коментари Харесай

САЩ: Под атака сме, рискът от конфликт е по-висок от края на Студената война

Рисковете от междудържавен спор са по-високи от края на Студената война.

Това предизвести пред Комисията по разузнаване към Сената на Съединени американски щати шефът на Националното разузнаване Даниел Коутс, представен от съветски и американски медии.

Най-непосредствената опасност през идната година идва от Северна Корея и от " саудитско-иранското потребление на " проксита " в конфликта им ", акцентира Коутс пред комисията.

В същото време опасността от потребление на оръжия за всеобщо поразяване от държавни и недържавни артисти продължава да се усилва , добави той.

Топ разузнавачът на Съединени американски щати направи подробна оценка на международните закани за разследващата общественост.

Той уточни Русия, Китай, Иран и Северна Корея като " най-големите киберзаплахи " за Съединени американски щати през идната година. Според Коутс четирите страни " употребяват кибероперации като държавен инструмент с ниска цена ".

Смятаме, че те ще работят за потребление на кибероперации за реализиране на стратегически цели, в случай че не срещнат ответен отговор, сподели шефът на Националното разузнаване.

По думите му страните също " изпитват по-агресивни хакерски атаки " против Съединени американски щати.

Конкретно за Русия той сподели, че Съединени американски щати чакат " Русия да организира по-смели и по-разрушителни кибероперации през идната година, евентуално ще употребява нови благоприятни условия против Украйна ".

Русия и другите съперници ще продължат да организират кибернападения за удар върху демократичните полезности и намаляване на съдружниците , разгласи шефът на Националното разузнаване.

" Честно, Съединени американски щати са под офанзива ", предизвести той и добави, че всяка част от обществото е подложена на кибернападение.

Според него съветският президент Владимир Путин е обнадежден от триумфа на Русия с намесата на американските избори през 2016 година и ще нападна изборите през 2018 година

" Не би трябвало да има подозрение, че Путин възприема последните дейности като триумф ", сподели той.

Коутс е на мнение, че Китай ще продължи да употребява кибершпионаж и ще " усили опциите си за хакерски атаки " в поддръжка целите на Пекин в националната сигурност.

Що се отнася до киберзаплахите на КНДР, Коутс посочи, че Съединени американски щати чакат Пхенян да употребява кибероперациите за набиране на пари и събиране на разследваща информация , както и за офанзиви против Южна Корея и Съединени американски щати.

По отношение на сирийското държавно управление той съобщи, че Съединени американски щати имат вяра, че Дамаск " не е заявил всички детайли от програмата си за химически оръжия ".

От думите му стана ясно, че сирийската съпротива " евентуално към този момент не е способна " да смъкна президента Башар Асад или да преодолее загубите.

Ядрените оръжия на КНДР са " екзистенциална опасност " за Съединени американски щати, предизвести Даниел Коутс.

Според шефа времето изтича и Съединени американски щати би трябвало да вземат решение за нуклеарната стратегия на Северна Корея.

Времето за решение изтича по повод по какъв начин ние отговаряме на това. Нашата цел е спокойно споразумяване. Оказваме оптимален напън на Северна Корея по разнообразни способи, посочи той по време на чуването.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР