Рискът от втора вълна с COVID-19 е достатъчно голям, за

...
Рискът от втора вълна с COVID-19 е достатъчно голям, за
Коментари Харесай

Здравните експерти на ЕС: Рискът от втора вълна е достатъчно голям за възстановяване на блокади

Рискът от втора вълна с COVID-19 е задоволително огромен, с цел да се изисква възобновяване на европейските блокади , умерено или по-сериозно, обявиха в петък здравните специалисти на Европейски Съюз и всичко зависи от последователното облекчение на рестриктивните мерки и от това по какъв начин хората се придържат към тях , оповестява " Ройтерс ".

Пандемичната оценка на риска от Европейския център за предварителна защита и надзор на болесттите също предвижда умерено повишение на % на зараза през идващите седмици , макар че предаването е минало своя пик в множеството европейски страни.

" Пандемията не е завършила ", сподели шефът на ECDC Андреа Амон. Тя добави, че въпреки да има трендове за понижаване на инфекциите с COVID-19 в цяла Европа, към момента са нужни старания за ограничение на разпространяването на заболяването.

" Важно е да се съблюдават рекомендациите по отношение на физическото разграничаване и да се поддържат високи стандарти за хигиена на ръцете и дихателен етикет ", сподели тя. " Приносът на всеки има значение . "
 Европейски Съюз предизвести, че рецесията с публичното здраве към момента не е завършила
Европейски Съюз предизвести, че рецесията с публичното здраве към момента не е завършила

Настоява за зоркост

Базираната в Стокхолм ECDC следи и поучава по отношение на заболяванията и публичното здраве в Европейския съюз .

Тяхната оценка откри, че строгите ограничения за физическо разграничаване, наложени от доста държавни управления, понижават предаването на болестта .

Но насилствените престои вкъщи са " мощно разрушителни за обществото, както стопански, по този начин и социалн о " и че доста страни започнаха напълно или отчасти отваряне на бизнеси, търговия и публичните пространства.

" Понастоящем, тъкмо преди интервала на лятната почивка , защото държавите-членки отпускат рестриктивните мерки, съществува риск (поради отмалялост от изолация), хората да не се придържат твърдо към предложените ограничения , които към момента са в действие ", предизвести ECDC.

Рискът болестта с COVID-19 да се увеличи до равнище, което може да наложи повторното въвеждане на по-строги ограничения за надзор е висок , в случай че ограниченията за блокиране бъдат прекъснати, когато към момента се прави предаване в общността, и в случай че няма подобаващи системи за мониторинг, тестване и следене.

Рискът обаче би бил сдържан, в случай че ограниченията бъдат последователно отстранени, в случай че предаването е понижено до спорадични равнища и в случай че са налице системи за тестване и следене на заболявания.

Генералният шеф на Световната здравна организация Тедрос Адханом Гебрейесус сподели на гала в Женева късно в четвъртък, че " опасността от обновяване остава доста действителна... Сега е моментът да бъдем още по-бдителни ".

" Трябва също да помним, макар че обстановката се усъвършенства тук в Европа, в международен мащаб тя се утежнява . Все още ни следва дълъг път и ще продължим да се нуждаем от световна взаимност, с цел да победим изцяло тази пандемия ".
 СЗО предизвести: Ситуацията в света не се усъвършенства, утежнява се
СЗО предизвести: Ситуацията в света не се усъвършенства, утежнява се

Държавите да не се отпускат, да не стопират битката с коронавируса
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР