Рискът от втора вълна на заразата с коронавирус, която да

...
Рискът от втора вълна на заразата с коронавирус, която да
Коментари Харесай

Експерти на ЕС: Рискът от втора вълна на заразата от Covid-19 е от умерен до висок

Рискът от втора вълна на болестта с ковид, която да наложи повторното налагане на карантинни ограничения в Европа, е сред сдържан и висок, оповестиха здравни специалисти от Европейски Съюз, представени от Ройтерс.

Развитието на обстановката зависи от последователното разхлабване на рестриктивните мерки и от това по какъв начин хората ги съблюдават, прибавят специалистите.

Според оценката на пандемичния риск от Европейския център за надзор и предварителна защита на заболяванията, през идващите седмици може да се се чака сдържан растеж на болесттите, въпреки че пикът на предаването на болестта в множеството европейски страни е минал.

" Пандемията не е завършила ", сподели директорката на основания в Стокхолм център Андреа Амон в изказване, съпътстващо публикуването на прогнозата. Макар че има наклонност към спад на инфектираните в Европа, нужни са още старания за ограничение на разпространяването на болестта, уточни тя.

Необходимо е да се съблюдават рекомендациите за физическо разграничаване, поддържане на добра персонална хигиена и държание при кашляне и кихане. Важно е всеки да дава своя принос в това отношение, акцентира Амон.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР