Рискът от сърдечни заболявания е силно повлиян от повишените нива

...
Рискът от сърдечни заболявания е силно повлиян от повишените нива
Коментари Харесай

Как устата ни дава знаци за висок холестерол

Рискът от сърдечни болести е мощно повлиян от нарасналите равнища на холестерол в кръвта. Въпреки че натрупването на холестерол нормално няма признаци, то е обвързвано с орално заболяване.

Холестеролът е восъчно вещество, намиращо се в тялото, което има доста значими функционалности, като да вземем за пример подкрепяне на ефикасния метаболизъм.

Въпреки това, високите равнища на LDL холестерол - постоянно именуван " неприятен " холестерол - могат да усилят риска от сърдечни болести. Ето за какво е неотложно да държите равнищата на LDL под надзор.

Изследванията демонстрират, че има връзка сред тежка зараза на венците и високи равнища на холестерол, написа уеб сайтът Zdrave.to.

Орални признаци

Пародонтозата е сериозна зараза на венците, която може да докара до загуба на зъби и други съществени здравословни затруднения. За изследването са измерени серумните равнища на липидите при 45 пациенти с пародонтоза и са съпоставени с контролна група, съответстваща на 45-годишна възраст, пол и показател на телесна маса (ИТМ).

След разбор на данни от учени от Харвардския университет, равнищата на LDL холестерол са очевидно по-високи в групата на хората с пародонтоза.

" Това изследване демонстрира, че хиперлипидемията може да бъде обвързвана с пародонтоза ", заключават откривателите.

Как да се изследвате за холестерол

В множеството случаи високите равнища на холестерол не предизвикват никакви признаци. Можете да разберете за тях единствено от кръвен тест.

Как да понижим холестерола

Можете да понижите високия си холестерол по натурален метод, като измененията нездравословните аспекти на метода си на живот. Една от най-важните диетични интервенции, които можете да извършите, е да намалите приема на наситени мазнини.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР