Рискът от пробиви е сред основните ограничаващи факториДелът на компаниите

...
Рискът от пробиви е сред основните ограничаващи факториДелът на компаниите
Коментари Харесай

Бизнесът у нас изостава в ползването на облака

Рискът от пробиви е измежду главните ограничаващи фактори

Делът на фирмите у нас, които употребяват облачни технологии, е доста по-малък, в сравнение с в страни като Словения и Хърватска

Едва 7% от бизнес организациите в България употребяват облачни технологии, спрямо 22% в Словения, 23% в Хърватска, 57% във Финландия и приблизително 21% за всички страни в Европейски Съюз, сочат данни на Евростат, изнесени на конференцията Commercial Day 2017, проведена от Microsoft тази седмица в София.

Същевременно организациите, които са внедрили облачни технологии, показват няколко фактора, които лимитират потреблението им. Рискът от пробиви в сигурността е главен аршин и при огромните корпорации, и за дребния и междинен бизнес (съответно 57% и 38%). Всички те отдават огромно значение на отбраната на ИТ системите си.
още по тематиката
Във фокуса на дискусионния панел в границите на събитието бяха точно въпроси като внедряване на облачните технологии и тяхната сигурност, както и новият Европейски правилник за отбрана на персоналните данни.

Представители на Microsoft подчертаха, че през последните години компанията е направила редица значими вложения във връзка с сигурността и за разширение на опциите на облачните решения в Европа.

По-конкретно, Microsoft построи 2 нови центъра за данни в Германия, спомагателни центрове в Обединеното Кралство и разширени уреди в Ирландия и Холандия.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР