Рискът от наводнения се увеличи в няколко региона на Германия

...
Рискът от наводнения се увеличи в няколко региона на Германия
Коментари Харесай

Увеличава се рискът от наводнения в Германия

Рискът от наводнения се усили в няколко района на Германия заради повишението на равнището на водата в доста реки след изобилните превалявания, оповестиха от службите за незабавна помощ.


Според Федералната работа за попречване на бедствия (BBK) е бил евакуиран квартал на град Ринтелн в Долна Саксония, в северната част на страната, заради " изключителна заплаха " водите на река Везер да излязат над коритото си.

Ден по-рано в Тюрингия, Източна Германия, към 500 поданици на градовете Херинген и Винделхаузен, ситуирани на брега на река Хелме, към този момент трябваше да изоставен домовете си поради покачващите се води, които доведоха до спиране на електроснабдяването.

" Винделхаузен е под вода ", заяви ръководителят на районното държавно управление на Тюрингия Бодо Рамелов в профила си в X.

В Долна Саксония, в региона на Леер, бяха мобилизирани няколкостотин пожарникари, които образуваха човешка верига и използваха чували с пясък, с цел да стабилизират дигите, заяви за Агенция Франс Прес представителят на локалните служби за незабавна помощ Доминик Янсен.

Рискът от наводнения се усилва и в западната и южната част на страната, където равнището на реките на няколко места се приближава до рекордни стойности. Това е резултат от доста мощните дъждове през коледния интервал и топенето на снега заради извънредно високите температури.

Властите приканиха жителите на тези региони да стоят надалеч от реките и да заобикалят дигите. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР