Рискът от надуване на балон при жилищата в еврозоната се

...
Рискът от надуване на балон при жилищата в еврозоната се
Коментари Харесай

Кои са градовете в най-голям риск от балон при жилищата?

Рискът от надуване на балон при жилищата в еврозоната се повиши внезапно през предходната година, откакто ултраниските лихви помогнаха за повишение на цените на парцелите, написа Bloomberg.

Заради това Мюнхен през днешния ден е градът, в който рискът е максимален, гласи отчета Real Estate Bubble Index на UBS Group AG. Франкфурт и Париж също се подреждат в рисковата зона, а някои от другите най-скъпите градове в света регистрират изстудяване.

За първи път от четири години имотният пазара в Лондон към този момент не е рисково надценен. Цените в столицата падат от пика от 2016 година поради несигурността към излизането на Англия от Европейския съюз, както и поради по-високи налози. Рискът в Хонконг, един от най-недостъпните пазари в света, понижава.

" На международно равнище икономическата неустановеност натежава над резултата от падащите лихви ", показва Марк Хаефеле, основен капиталов шеф в UBS Global Wealth Management. " Но все пак, в елементи в от еврозоната, ниските лихви помогнаха за повишение на цените на парцелите до равнища, в които рискът от балон е действителен ".

" Надува " ли се заможен балон в Гърция?

Цените на жилищата изключително в Атина не престават да порастват с бързи темпове

Заради ниските лихви вложителите избягаха от облигациите и се насочиха към други активи. Това увеличи цените на жилищата в доста градове, изключително в елементи от еврозоната, в които доходността по държавния дълг стана негативна.

По-слабата икономическа прогноза охлади настроението измежду купувачите в горещия пазар в Хонконг. Все отново някогашната английска колония остава под риск. Докладът покрива данни до края на второто тримесечие, тъй че не излиза наяве какъв е резултатът от продължаващите всеобщи митинги.

За първи път от 2011 година в класацията за рискови пазари не попада нито един американски град.

В риск от балон: Мюнхен, Торонто, Хонконг, Амстердам, Франкфурт, Ванкувър, Париж

Надценени: Цюрих, Лондон, Сан Франциско, Токио, Стокхолм, Лос Анджелис, Женева, Сидни, Тел Авив, Мадрид, Москва, Ню Йорк

В София цените на жилищата съществено забавиха своя растеж. През второто тримесечие на 2019 година растежът по отношение на предходното е 0,6 %, а по отношение на година по-рано - 5 %, съгласно данни на Националния статистически институт.

Спрямо първите три месеца на 2019 година повишаването при съществуващите жилища е в границите на 1 %, а при новото строителство статистиката регистрира спад от 0,2 %.
 Берлин изкупи 6000 частни жилището, с цел да спре растежа на наемите
Берлин изкупи 6000 частни жилището, с цел да спре растежа на наемите

Сделката е на стойност 920 милиона евро
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР