Рискът от изчезване на българското цирково изкуство в момента е

...
Рискът от изчезване на българското цирково изкуство в момента е
Коментари Харесай

Българският цирк - застрашен от изчезване?

Рискът от изгубване на българското цирково изкуство сега е доста огромен. Това съобщи пред БНР ръководителят на българската Младежка циркова организация Десислава Иванова.

Тя изясни, че макар че някои от сектора са отворили цирковете си, поради растящия брой на инфектираните, още веднъж има риск от затваряне или от някакви нови ограничения за понижаване на потенциала.

По нейни думи връщането на маските на закрито е довело до доста огромен отлив на аудитория.

У нас има 11 пътуващи цирка, като в асоциацията членуват 10 от тях.
 Вежди Рашидов желае хората на изкуството да са на бойното поле
Вежди Рашидов желае хората на изкуството да са на бойното поле

Да спрем да чакаме помощи, прикани той

Те настояват, че не са бойкотирали проведена среща в министерството на културата, а не са били осведомени за нея. На срещата се е явил представител единствено на един цирк, защото поканата е била изпратена до Съюза на артистите.

По тази причина е планувана нова среща за идната седмица. Ще се обсъдят благоприятни условия за финансова помощ за цирковото изкуство.

Артистите се надяват министерството да признае цирка като изкуство. Те се притесняват, че без помощи за бранша доста млади актьори ще емигрират и равнището на това изкуство у нас ще падне доста.

Иванова уточни, че към този момент имало провиснал бюджет особено за цирково изкуство. Тя съобщи, че би трябвало да се намерят най-удачните критерии за оценяване, с цел да може финансирането да бъде оптимално дейно както за притежателите на циркове, по този начин и за артистите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР