Рискът от инсулт или деменция нараства драстично с приемането на

...
Рискът от инсулт или деменция нараства драстично с приемането на
Коментари Харесай

Внимание! US учени разкриха какви опасности крият газираните напитки

Рискът от инсулт или деменция нараства фрапантно с приемането на диетични газирани питиета, съдържащи заместители на захарта, твърди Американската асоциация по сърдечни болести, написа zdrave.to.

Според резултатите от проучванията, известните в горещините питиета доста усилват риска от съдбовни болести. Според отчета на откривателите от Съединени американски щати даже пиенето на една бутилка сода дневно води до тройно увеличение на вероятността от инсулт и опцията от проваляне с деменция нараства 2,9 пъти.

Причината за тази заплаха учените изясняват с ​​факта, че в напитките се съдържат разнообразни изкуствени подсладители, които може би защищават от наддаване на тегло, само че в това време отравят тялото с нездравословни субстанции.

По-специално, лекарите споделят, че съдържащият се аспартам разгражда в тялото токсичните фенилаланин, аспарагинова киселина и метанол.

Тъй като това вещество има свойството да се натрупва в мозъка, то води до нараснала интензивност на клетките на този орган. Токсичният резултат е и върху черния дроб, в допълнение нездравословните субстанции се отсрочват и в чревния тракт.

Американските откриватели също по този начин предизвестяват да спрем да утоляваме жаждата си по този метод, защото киселината в състава им кара тялото да старее по-бързо, а също по този начин задушава и унищожава тъканите.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР