Рискът от глобално разпространение на новия коронавирус е станала много

...
Рискът от глобално разпространение на новия коронавирус е станала много
Коментари Харесай

СЗО повиши степента на риска от коронавируса, у нас всички проби са отрицателни

Рискът от световно разпространяване на новия ковид е станала " доста висока ", съобщи генералният секретар на Световната здравна организация Тедрос Аданом Гебрейесус, акцентирайки инфекциите, изнесени от Италия и Иран в няколко страни. Досега СЗО оценяваше риска като " доста висок ", съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

" Продължаващото нарастване на броя на случаите и на броя на засегнатите страни през последните дни несъмнено буди безпокойствие ", сподели той на конференция в Женева.

Според цитираните от Тедрос данни 24 случая на Covid-19 са били изнесени от Италия в 14 страни и 19 - от Иран в 11 страни.

В момента международните експерти създават над 20 ваксини против новия ковид, а няколко лечебни средства минават клинични тествания, заяви Тедрос.

По думите му първите резултати се чакат след няколко седмици.

Според отчет на СЗО, оповестен през днешния ден, огромна част от интернационалната общественост към момента не е подготвена да приложи ограничения от същия вид, които са спомогнали да бъде овладяна бързо разпространяващата се зараза от ковид в Китай, отбелязва Ройтерс.

В България всички проби са негативни
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР