Риск ще е, ако не се присъединят Западните Балкани. Ако

...
Риск ще е, ако не се присъединят Западните Балкани. Ако
Коментари Харесай

Борисов: Ако Западните Балкани не влязат в ЕС, ще дойдат джихадистите и мафията

Риск ще е, в случай че не се причислят Западните Балкани. Ако избягат младежите, тук ще дойдат повече джихадисти, емисари и ще е по-лесно мафията да цъфти. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов в отговор на въпрос на студент от УНСС.

Днес министър-председателят изнася академична лекция във висшето учебно заведение на тематика " България, Балканите, Европа и света ". Премиерът приказва по-малко от половин час пред студентите, тъй като опитът му на учител показвал, че след 20-25 минути ползата внезапно спадал. 

По време на експозето си Борисов разви тезата, че присъединението на страните от Западните Балкани може да замести излизането на Англия от общността и че това е значимо за мира и развиването.

" Балканите могат да заместят излизащата Англия. Тук имаме невероятна природа, хубави хора, работни. Тази тематика преди не можеше да се сложи. Лидерите в Европейски Съюз мисля, че схващат, че в случай че не влязат Балканите в Европейски Съюз, това ще генерира проблеми в бъдеще. Не инцидентно балканите са наричани барутен погреб, задоволителна е искра да се възпламени ", сподели Борисов.

Той призна, че страните на запад от България не са подготвени да влязат в Европейски Съюз, само че съгласно премиера е доста значимо да кажем на младежите в тези страни какво е бъдещето.

Иначе те ще емигрират и след това ще се сблъскат с нашия проблем - 2,5 милиона българи работят за непознати стопански системи, а ние сме принудени да внасяме работна ръка от Украйна и Молдова. Като излязат младежите, остават пенсионерите, добави Борисов.

Премиерът уточни, че не е по никакъв начин добър знак, че зациклиха договарянията в Германия, поради което той бил " същински обезпокоен ". 

По време на лекцията си Борисов укори водачите на страните в Европейски Съюз за отношението им към турския президент Реджеп Ердоган. Според него когато станело дума за него имало всеобщо изрично отказване и съмнение, а в същото време Европейски Съюз очаквал Ердоган " с най-силната войска на южния фланг на НАТО да държи пушката и патроните и да ти пази гърба ". Затова съгласно Борисов Европейски Съюз трябвало да продължи с разговора и с партньорските връзки с Анкара.

" Близо 3 милиона бежанци са там. Какво ще стане като тръгнат насам. Берлин и Париж са надалеч, ние сме комшия. Споразумението работи добре и е най-правилното с цел да държим миграционния напън отвън Европейски Съюз ", сподели Борисов.

Той назова Турция " стратегически сътрудник и в НАТО и в Европа ".

" Лесно е да критикуваш Ердоган, само че какво печелиш от това. Да не се поддаваме на страсти, а да търсим прагматични решения ", добави министър председателят.

Според него точно поради мигрантите в доста страни от Европейски Съюз има политически проблеми точно поради мигрантите. Като образци той посочи Австрия и Германия.

" Ние в Европа единствено пасивите обираме. Нормално ли е да отсъстваме от договарянията? Нашите европейски водачи би трябвало да си дадат сметка, че не може да сме пасивни. Според мен ясно, тъкмо и  бързо водачите в Европейски Съюз би трябвало да поемат безапелационна позиция. Бежанците не отиват в Русия и Иран, а идват тук ", сподели Борисов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР