Риши Сунак, Борис Джонсън и Пени Мордант продължават да са

...
Риши Сунак, Борис Джонсън и Пени Мордант продължават да са
Коментари Харесай

Борис Джонсън, Риши Сунак и Пени Мордант - основни претенденти за премиер на Великобритания

Риши Сунак, Борис Джонсън и Пени Мордант не престават да са тримата съществени кандидати за поста на Лиз Тръс, която подаде оставка като министър председател на Англия и водач на Консервативната партия.

Бившият министър председател Джонсън се радва на максимален медиен интерес, само че макар засилващата се поддръжка за него има и подозрения, че „ Партигейт “ може да навреди на възможностите му.

Пени Мордант стана първия кандидат публично оповестил присъединяване си в конкуренцията.

Тя дефинира себе си като „ пресен глас за обединяване на партията “. Мордант обаче изостава сензитивно след Риши Сунак от Борис Джонсън. Твърди се, че Сунак, някогашният финансов министър, към този момент си е обезпечил нужната поддръжка на 100 тори депутати.

Джонсън е още надалеч от тази преграда, само че акцията му набира скорост и прогнозите на този стадий са, че до крайния период за събиране на номинации точно той и Сунак ще останат в конкуренцията.

Бившият министър председател хвана полет от Доминиканската република, където бе на отмора, и в случай че няма забавяне към този момент би трябвало да е кацнал във Англия.

Той е считан на неговите последователи за единствения претендент, който може да завоюва идващите избори, макар че сега консерваторите изостават пагубно от лейбъристите в изследванията на публичното мнение.

Тази заран Доминик Рааб, който поддържа кандидатурата на Борис Джонсън обаче съобщи, че завръщането му на власт ще бъде доста мъчно, тъй като воденото следствие дали той е подвел Народното събрание по време на „ Партигейт “ може съществено да му попречи.

Между другото Рааб даде добра оценка на Сунак, като сподели, че като се погледат икономическите провокации, пред които е изправена страната, не може да не се регистрира, че Сунак е бил прав от какво има потребност с цел да се възвърне финансовата непоклатимост.

В понеделник ще стане ясно какъв брой претенденти ще има за овакантените постове. Те могат да бъдат най-много трима, само че има и възможност, въпреки и минимална, депутатите да се обединят зад една кандидатира. Най-късно в петък ще стане ясно името на новия водач на торите и министър председател на страната.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР