Риши Сунак беше „убеден да не напуска от ръководителите на Мърдок след глоба за блокиране“

...
Сред тези, с които той според съобщенията е разговарял, са
Коментари Харесай

Сред тези, с които той според съобщенията е разговарял, са бившият лидер на консерваторите и колумнист на Times лорд Уилям Хейг и лорд Даниел Финкелщайн, бивш изпълнителен редактор и настоящ колумнист във вестника - собственост на News Corp.

Г-н Сунак също е разговарял за потенциалната си оставка с Мас Сидики - стар приятел, бивш колега в Goldman Sachs и директор на News Corp - според The ​​Daily Telegraph.< /p>

Съюзниците на г-н Джонсън оттогава казаха на хората, че г-н Мърдок се е намесил, за да убеди г-н Сунак да не напуска, според вестника, който съобщава за твърдения, направени в нова книга от неговия политически редактор Бен Райли-Смит.

Въпреки това, източник номер 10 каза, че г-н Сунак не е говорил директно с г-н Мърдок в нито един момент за потенциалната си оставка.

Не е известно дали съобщение е предадено директно от г-н Мърдок на г-н Сунак.

Това е последният доклад, който предполага, че г-н Сунак е бил на ръба да подаде оставка, след като беше глобен от полицията за нарушаване на правилата за блокиране на COVID.

Изображение: Източник от Даунинг Стрийт каза, че г-н Сунак го е направил не говори директно с г-н Мърдок. Снимка: AP Изображение: Съобщава се, че премиерът е разговарял с лорд Хейг, докато е обмислял бъдещето си

Прочетете още:
Сунак няма да бъде изправен пред санкция след нарушаване на правилата за поверителност
Сунак е „напълно уверен“, че консерваторите ще спечелят избори< /p>

Г-н Сунак беше подложен на натиск да подаде оставка като канцлер след издаването на известието за фиксирана глоба през април 2022 г.

След като прекара часове, както се съобщава, агонизирайки около решението, той в крайна сметка реши да остане в Даунинг Стрийт заедно с г-н Джонсън.

Изображение: Г-н Сунак по-късно подаде оставка като канцлер, оказвайки натиск върху Борис Джонсън

Той обаче напусна през юли, малко след оставката на тогавашния здравен министър Саджид Джавид.

Оставката му помогна да предизвика масово напускане на министър, което в крайна сметка принуди г-н Джонсън да се оттегли като министър-председател.

Говорителка на News UK отказа коментар, докато говорител на г-н Джонсън каза, че той не разпознава акаунта.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР