Рипсеното кадифе е сред най-лесно разпознаваемите на допир материи. Този

...
Рипсеното кадифе е сред най-лесно разпознаваемите на допир материи. Този
Коментари Харесай

Дрескод есен 2018: Червено кадифе за смели дами

Рипсеното кадифе е измежду най-лесно разпознаваемите на досег материи. Този типичен плат дълго време беше запазена марка на есенните сбирки и се смяташе за наложителен детайл от дрешника на всяка дама през 80-те и 90-те. След това обаче кадифето се отдръпва от стилния подиум за няколко десетилетия, с цел да се завърне през последните няколко години по-желано от всеки път.

Модни колоси от калибъра на Джорджо Армани към този момент показаха голямо многообразие от кадифени детайли в есенните си сбирки. Тенденцията важи както при дамите, по този начин и при мъжете. Първият въпрос, който рипсеното кадифе слага, е по какъв начин да накараме сходна ретро материя да наподобява настоящо в актуалния свят. Стилистите поучават да заложим единствено на един-единствен детайл от кадифе в тоалета си и да го оставим да бъде акцент. Дали това ще е секси блейзър, панталон, рокля, пола, ботуши или чанта, зависи от персоналния ви жанр.

Кадифето е изключително публикуван плат при връхните есенни облекла, защото съчетава комфорт, изискан и чувство за разкош. Материята е извънредно мека и приятна на досег, а и сигурно ще ви стопли в студените месеци. Добавите ли кадифен блейзър към дрешника си, това ви дава и неограничени благоприятни условия за комбинации. Такава дреха си отива както с публични панталони за офиса, по този начин и с обичания ви чифт дънки и ниски обувки.

Ако не се страхувате от фешън опити, заменете сакото с кадифена пола или панталон. Когато става дума за панталони от кадифе, желана е необятната, свободна кройка. Същото важи и при полите - супермодерни са кадифените поли с висока талия, които се разклоняват по дължина във формата на буквата А. Често ще ги срещате и с името „ пола с А-линия “. Алтернатива на разкроените поли са панталоните с необятни крачоли. Независимо какъв кадифен детайл ще предпочетете, няма да сгрешите, в случай че го комбинирате с плетка. Мек пуловер, комбиниран с кадифена пола и високи ботуши, трансформира тоалета ви в същински фешън успех.

Специфичен плат като рипсеното кадифе се съчетава чудесно със сатен или коприна. За разлика от някои по-взискателни материи като деним и велур, тук разпоредбите за комбинации надалеч не са толкоз прецизни. Модерни са кадифени детайли с най-различна дължина и във всякакъв цвят. Тотален шлагер на сезона е аленото, въпреки че в сбирки на някои международни марки участват още жълто, зелено, розово и пастелни тонове. Какъвто и цвят да изберете, имайте поради, че кадифеният плат оптически усилва формите в широчина. Тъй като силуетът наподобява наедрял, помислете какъв кадифен детайл ще изберете, с цел да стои оптимално добре на фигурата ви.

Дълга черна или тъмночервена кадифена рокля е пример за женственост и изискан. Изглежда по едно и също време съвременно и изкусително, по тази причина е подобаваща за всякакво вечерно събитие. Друг също толкоз грациозен вид, с който да замените класическата рокля, е гащеризон от кадифе. Актуални са едноцветните гащеризони с изчистена линия, които придават точната доза смелост на тоалета ви.

Характерно за облеклата от рипсено кадифе е, че могат доста елементарно да бъдат развалени. Точно по тази причина те в никакъв случай не се сгъват сред другите ви облекла в дрешника, а се прибират в кутия или с мека хартия, сложена сред пластовете. Бъдете деликатни и с ютията, защото рискувате тя да съсипете дрехата ви. Когато гладите кадифе, правете го на доста слаба температура и наложително през фино парче плат. Четете етикета с указания за пране и поддържане, с цел да удължите живота на кадифения плат.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР