рипомняме ви 14-те безценни съвета на баба Ванга за дълголетие

...
рипомняме ви 14-те безценни съвета на баба Ванга за дълголетие
Коментари Харесай

14-те безценни съвета на баба Ванга за дълголетие и здраве

рипомняме ви 14-те скъпи съвета на баба Ванга за дългоденствие и здраве. Думите на българската пророчица и лечителка Ванга, от дълго време са потвърдили своята тежест, за това без повече приказки минаваме напряко всъщност, само че все пак не забравяме, че постоянно е по-добре да се предпазим от заболяванията, в сравнение с да се лекуваме от тях.

1. Ползвайте български билки . Според Ванга всеки човек би трябвало да употребява билки от мястото, където живее. Хора и растения са свързани в природата в хармонично единение. 

2. Никакво преяждане.  „ Ако ни беше нужно да ядем доста, природата би ни дала по два стомаха “, казвала приживе Ванга. Според нея е добре последователно да се откажем от месото и да ядем повече бели храни (мляко, сирене, фасул, яйца). Природата ни подарява с плодове и зеленчуци, от които можем да подготвяме чудесни гозби и най-много супи. И нещо доста значимо, което съветвала: „ Не оставяйте децата без течна храна “. 

3. Яжте повече ръжен самун.  „ Сейте повече ръж. Ръженият самун е по-здравословен от пшеничения “, казвала Ванга на земеделските стопани. И още един съвет към тях: „ Не прекалявайте с торовете и химикалите. Храната се отравя и природата към този момент се задъхва, а това води до доста заболявания ”.  Ванга пророкувала, че „ ще пристигна ден, когато от лицето на земята ще изчезнат разнообразни растения, зеленчуци, животни - на първо време лукът, чесънът, пиперът; след това пчелите, а млякото ще стане нездравословно “.

4. Къпете се преди лягане.  Ето и думите й: „ Вечер преди лягане наложително си мийте краката, още по-добре е, в случай че можете да вземете душ. Така отмивате от тялото си освен праха, газовите изпарения от улиците и умората, само че и всички отрицателни мисли и въздействия, които нарушават съня ви “. И още нещо, което е доста значимо съгласно пророчицата – да не се къпем с прекомерно гореща вода. 

5. Лягайте рано и ставайте рано . Съветът й: „ Научете се да почивате вярно. Денят е основан за работа, а нощта – за отмора. За да сте здрави и работоспособни, си лягайте вечер в 10 часа и ставайте заран в 5-6 часа “.

6. Пийте повече чай и вода.  „ Пийте постоянно чай от горски плодове и растения. Те са чисти и са извор на здраве ”, казвала Ванга. И съветвала още: „ Поне един път седмично яжте варено жито и пийте водата, с цел да се очиства организмът ви и да имате мощ ”.

7. Движете се повече и не мързелувайте.  „ Движете се повече и работете. Мързелът е болест, която поврежда освен нравствено, само че и физически ”. А лятото Ванга поучава да вървим боси -  за да не прекъсваме връзката си със земята.

 
 

8. Не пушете.  „ Защо пушите, бе хора!? Ако това е хубаво, и мъжете, и дамите щяха да имат комини на главите! Махнете тютюна, живейте по-дълго и без заболявания ”.  Но съгласно нея преди хранене можем да пием по 20-30 грама ракия за стерилизация. 

9. Пазете се от течение и влага . „ Не стойте на течение, не стойте на влага, не пийте студена вода. От настинка стават множеството заболявания, от влага. ”

10. Прощавайте и не отмъщавайте . Ванга твърдо е вярвала, че човек е роден единствено за положителни каузи и би трябвало да се стреми към тях, тъй като всяко неприятно действие в никакъв случай не остава ненаказано. То се санкционира по най-жесток метод и в случай че не доближи причинителя, се трансферира на потомците му. Когато я питали за какво става по този начин, тя отговаряла: „ За да боли повече! ”.

11. Пейте.  „ Пусни му края, дребосъче и си живей, и си пей. Аз като съм доста изтощена и желая да си умря, да се разтоваря от целия този народ, дето ми е на главата, ария запявам “, казвала Ванга.

12. За да лекувате заболяванията, лекувайте страховете си.  „ Тези, дето са нервни, тези, дето се опасяват от това, от това – те не са заболели. Акълът им е болен. Нека се прегледат, на невролог да отидат, на бани дано идат и да му пуснат края. Със боязън не се живее. ”

13. Не се отчайвайте.  „ Няма нищо по-страшно от отчаянието. То е най-лошата болест. Няма лек за него - то разяжда от вътрешната страна “, казвала Ванга. 

14. Няма огромна изгода от грижите за здравето, в случай че не поддържаме духовна непорочност. Ако не се грижим да бъдем положителни и не се опитваме да разберем и обичаме всички хора. „ Обичайте се, стремете се към положителни мисли и каузи, тъй като това е най-хубавото лекарство за всички! ”, съветвала българската пророчица. / astrodata.bg

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР