РИОСВ-Велико Търново наложи принудителна административна мярка (ПАМ): спиране производствената дейност

...
РИОСВ-Велико Търново наложи принудителна административна мярка (ПАМ): спиране производствената дейност
Коментари Харесай

РИОСВ спря работата на въглищния котел на „Топлофикация

РИОСВ-Велико Търново наложи насилствена административна мярка (ПАМ): прекъсване индустриалната активност на котлоагрегат ЕПГ ст. №2 с мощ 23 МW, работещ на гориво - въглища “ на „ Топлофикация - Габрово “ ЕАД, оповестиха от екоинспекцията.

Заповедта е връчена на заместник-директора и упълномощено лице на сдружението. В осъществяване на заповедта за ПАМ, се извърши пломбиране на оборудванията към котлоагрегата.

Присъства представител на „ Топлофикация - Габрово “ ЕАД и заместник-областният шеф на област Габрово Андрей Николов, след документално съобщение от оператора, че котлоагрегатът е изведен от употреба.

Срокът на деяние на мярката е до констатация от Регионална инспекция за опазване на околната среда, че сдружението е подхванало задоволителни и ефикасни ограничения за недопускане на неорганизирани излъчвания на пепел в атмосферния въздух от постройката, в която е ситуиран и се експлоатира котлоагрегат ЕПГ ст. №2 на гориво въглища.

Принудителната мярка се постанова след постъпили голям брой сигнали за прахуляк и миризми от активността на сдружението от началото на 2023 година до сегашния миг. Въпреки подхванатите от контролния орган процесуални дейности, в това число налагане на административни санкции и издаване на наложителни наставления, е явно систематичното неспазване на законодателството по околна среда от страна на „ Топлофикация - Габрово “ ЕАД и неглижиране на поетите от самото сдружение задължения.

Поради тази причина Регионална инспекция за опазване на околната среда смята, че неорганизираното изпускане на излъчвания в атмосферния въздух от постройката, в която е ситуиран котлоагрегат ЕПГ ст. №2, може да бъде прекратено само посредством прекъсване работата котлоагрегата до предприемане на задоволителни и ефикасни ограничения за възстановяване на техническото положения на постройката, в която същият е инсталиран и се експлоатира.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР