РИОСВ - Варна извърши 215 проверки на 161 обекта през

...
РИОСВ - Варна извърши 215 проверки на 161 обекта през
Коментари Харесай

РИОСВ – Варна събра над 12 500 лв. от санкции през ноември

РИОСВ - Варна извърши 215 инспекции на 161 обекта през ноември. За премахване на нарушавания са дадени 80 наставления. Издадени са три наказателни постановления за налагане на имуществени наказания в размер на 7500 лева Съставени са три акта за нарушавания на екологичното законодателство.
На " Агрополихим " АД, гр. Девня е наложена еднократна глоба по член 69, алинея 1 от Закона за запазване на околната среда за замърсяване на поправено дере " Бял канал " и оттова Белославско езеро с отпадъчни води, превишаващи самостоятелните емисионни ограничавания по индикатор азот амониев, в размер на 153 лева

През миналия месец ноември е наложена една преустановителна насилствена административна мярка на Едноличен търговец " Морски бряг " за прекъсване на дейностите по приемане и насипване на изкопни земни маси в находище " Маница ", в землището на кв. " Виница ", община Варна.

Постъпилите в Регионална инспекция за опазване на околната среда - Варна суми от наказания са 12 567 лева От тях 10 053 лева ще бъдат преведени на общините, на чиято територия се намират нарушителите. Постъпилите средства би трябвало да бъдат употребявани за реализирането на екологични планове. Най-голяма сума ще постъпи в община Провадия - 4936 лева, следвана от Девня - 2747 лева и Генерал Тошево - 1674 лева По-малки суми ще получат в сметките си общините - Добрич-селска - 505 лева, Добрич - 96 лева и Варна - 93 лева

През ноември на " зеления " телефон на екоинспекцията са постъпили 12 сигнала, 3 от тях са основателни, 4 - неоснователни и 5 препратени по подготвеност.

Подробна информация за контролната активност на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Варна и постъпилите сигнали е оповестена в интернет страницата на екоинспекцията.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР