РИОСВ-Русе откри незаконен път, изграден с опасни строителни отпадъци, в

...
РИОСВ-Русе откри незаконен път, изграден с опасни строителни отпадъци, в
Коментари Харесай

Птицекомбинат си направи частен път с опасни строителни материали

РИОСВ-Русе откри противозаконен път, построен с рискови строителни боклуци, в региона на птицекомбинат до село Червена вода , оповестява Българска национална телевизия.

Сигналът бил подаден от обезпокоени поданици, а при инспекцията се открило, че в частния път, дълъг над 100 метра, са вложени нездравословни материали, като стъклена вата и азбест.

От управата на птицекомбината обясниха, че са употребявали строителните боклуци от съборени техни остарели постройки. Сред тях обаче имало и нездравословни материали.

От Регионалната екоинспекция показаха, че на компанията е обещано наставление тези боклуци неотложно да бъдат почистени, защото те са рискови за работещите с тях.

Оказало се, че компанията е построила пътя, без да уведоми екоинспекцията и без позволение. Целта им била да създадат вътрешноведомствен път към съществуващо торище.

На предприятието е направено наставление да отстранен строителните боклуци в 14-дневен период. При идната инспекция на екоинспекцията ще стане ясно каква глоба ще бъде наложена за нарушаването.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР