РИОСВ-Пазарджик отговори на 28 заявления за достъп до обществена информация

...
РИОСВ-Пазарджик отговори на 28 заявления за достъп до обществена информация
Коментари Харесай

РИОСВ отговори на 28 заявления за достъп до информация

РИОСВ-Пазарджик отговори на 28 заявки за достъп до социална информация на публицисти, жители, Неправителствени организации, институции и компании през 2018 година От правото си на достъп до информация за положението на околната среда се възползваха 22 институции и компании, 3 жители, 2 неправителствени организации и един публицист.

Двадесет и пет заявители получиха желаната информация. Три от заявките са препратени по подготвеност. Няма издадени решения за отвод. Деветнадесет от подадените заявки са свързани с процеси на взимане на решения, четири - с практикуване на законови права и ползи, други четири - с отчетност на институцията и едно - с резултати от контролната активност. Институциите и компаниите разчитат на служебна информация от РИОСВ–Пазарджик, налична или преднамерено обработена от специалистите при правенето на общински проекти, стратегии и тактики и при реализирането на капиталови планове.

Съгласно Закона за достъп до социална информация и Закона за запазване на околната среда, всеки жител има право на достъп до информация за положението на съставените елементи на околната среда и факторите, които могат да им окажат влияние.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР