РИОСВ-Монтана обявява конкурс по фотография на тема Пазете Дунав син“. Конкурсът

...
РИОСВ-Монтана обявява конкурс по фотография на тема Пазете Дунав син“.
Конкурсът
Коментари Харесай

Стартира фотоконкурс на тема Пазете Дунав син

РИОСВ-Монтана афишира конкурс по снимка на тематика „ Пазете Дунав наследник “.
Конкурсът се провежда като част от самодейностите за отбелязване на Деня на Дунав – 29 юни. 
„ Пазете Дунав наследник “ е тазгодишното мото на акцията. Идеята е да се насърчат живеещите в Дунавския басейн да бъдат дейни в опознаването на реката и притоците й за по-ефективното им запазване.
Конкурсът цели, посредством творчеството си децата да изградят положително отношение към природата и нейното запазване, основно към реките. В конкуренцията могат да вземат участие деца, разграничени на под категории за юноши (6 – 11 години) и младежи (12 – 18 години) от областите Монтана и Видин.
Те могат да се причислят самостоятелно, като клас или група. 
Фотографиите би трябвало да бъдат съобразени с тематиката, да изобразяват живота край река Дунав и да демонстрират отношението на младите фотографи към хубостта и опазването на реката. Снимките би трябвало да са паспартирани (рамкирани), като в долния десен ъгъл следва да бъдат изписани заглавието на творбата, името и годините на участника, а на гърба на творбата- адрес, електронна поща и телефон за противоположна връзка. Размерът на фотографията не следва да е по-малък от 20х30 см. 
Крайният период за приемане на творбите е 31.07.2023 година включително
До тогава следва да бъдат донесени или получени на адрес: Регионална инспекция за опазване на околната среда - Монтана, ул.,,Юлиус Ирасек “ №4.
Компетентно жури ще отличи първа, втора и трета премия. Победителите ще получат предметни награди и грамоти. Всеки от участниците може да показа до две свои произведения, които не са взели участие в други състезания. 
През 2004 година, по предложение на Международната комисия за запазване на река Дунав, за първи път на 29 юни се провежда акция „ Ден на Дунав ”. С разнообразие от начинания се демонстрира жизненоважната роля на реката и нейните притоци. Събитията въодушевяват хората, общностите и страните да обединят напъните си за опазването на река Дунав.
За спомагателна информация: 0887 651 556 - Борислава Начева.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР