РИОСВ - Хасково е съставила през изминалия месец септември три

...
РИОСВ - Хасково е съставила през изминалия месец септември три
Коментари Харесай

РИОСВ - Хасково е съставила актове на автморга, каучуков завод и оператор на отпадъци

РИОСВ - Хасково е съставила през миналия месец септември три акта за нарушавания, свързани с опазването на околната среда, оповестиха от ведомството. Първата от санкциите е за несъблюдение на наставления, дадени на едноличен търговец за преустановяване на нерегламентирано отнасяне на излезли от приложимост коли на площадка в Кърджали.

Санкциониран е също по този начин цех за каучукови издeлия в Димитровград за непредставяне на документи според Закона за отбрана от нездравословното влияние на химичните субстанции и смеси.

Третият акт е публикуван на оператор, който не е отстранил в инструкции период боклуци от площадката в региона на Топлоелектрическа централа "Марица 3 " - Димитровград.

Служителите от екоинспекцията са направили през месеца 87 инспекции на 84 обекта. Дадени са 31 наставления за премахване на установени нарушавания, гласи докладът. Сред наложените наказания са били акт и две наказателни постановления по 100 лв. на 3 физически лица от Харманли и Крумовград за реализация на капиталови оферти в предпазени зони без извършена процедура по оценка за съгласуемост. Съставен е бил акт и на месопреработвателно дружество в с. Вълкович, община Джебел за неподдържане качеството на заустваните води.

Почистено е било нерегламентирано бунище в землището на кърджалийското село Сипей. На "Зеления " телефон са постъпили 11 сигнала.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР