РИОСВ глоби Община Рила с 2000 лева, а Рилския манастир

...
РИОСВ глоби Община Рила с 2000 лева, а Рилския манастир
Коментари Харесай

РИОСВ глоби Рилския манастир за замърсяване на река

РИОСВ санкции Община Рила с 2000 лв., а Рилския манастир - с 500 лв. за изтичане на отпадни води в река Рилска, оповестиха от инспекцията. Санкция за същото нарушаване на  са налагани и на заведения по брега на реката и при предходни инспекции.

Проверката на Регионална инспекция за опазване на околната среда е от края на февруари тази година. Установено е, че се употребява река Рилска без нужното за това съображение -общината не има позволение за заустване на отпадъчни (битово-фекални и промишлени) води, които са образувани, събрани и отведени от канализационната мрежа на гр. Рила.

Рилският манастир има позволение за заустване на отпадъчни води, само че не е направил личен мониторинг на количеството и качеството (концентрацията на издадените замърсители) на отпадъчните води за трето тримесечие на 2022 година, за което му е е наложена имуществена глоба в размер на 500 лв..

През октомври 2022 година пък бяха наложени наказания на заведения по брега на река Рилска, че изливат отпадни води напряко в реката, съобщи БНР. Проблемът е, че нито град Рила, нито Светата обител имат построена пречиствателна станция, сподели кметът на Общината Георги Кабзималски.

Снимка на от
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР