РИОСВ е сигнализарала кмета на Пловдив Здравко ДимитровЗдравко Димитров Димитров

...
РИОСВ е сигнализарала кмета на Пловдив Здравко ДимитровЗдравко Димитров Димитров
Коментари Харесай

Миризма на горящи боклуци обгази Пловдив

РИОСВ е сигнализарала кмета на Пловдив Здравко Димитров  Здравко Димитров Здравко Димитров Димитров е български политик, Областен шеф на област Пловдив. Роден е на за зачестилите запалвания на боклуци в Шекер махала и на ул. „ Крайречна “в регион Източен. 

Екоинспекцията се базира на голям брой сигнали на жители от тази нощ за миризма на горящи боклуци, идваща от Шекер махала. В обществените мрежи десетки пловдивчани сигнализират, че миризмата е била непоносима и са били принудени да затворят прозорците, с цел да не дишат неприятните миризми през нощта. 

РИОСВ и Пожарна сигурност са  настояли да бъде засилен контролът от страна на локалната власт, регламентиран в Закона за ръководство на отпадъците, съобщи БНР.

Обект на инспекция е и сигнал за пожар на територията на конната база в землището на с. Царацово в късния следобяд през вчерашния ден.  Запалили са се тор маса и плява, разпръснати на повърхност сред 700 и 800 м2. Управителят на спортната база е съобщил, че складираните боклуци са се самозапалили. След като подали сигнал до пожарната от компанията са се пробвали да ограничаттлеещото огнище, като с фадрома са създали просека и са премахнали горимите материали.   

Експертите на Регионална инспекция за опазване на околната среда е издала наставление за недопускане на сходни произшествия. На притежателя ще бъде наложено и административно наказание  и санкция 4000 лв..

Само през последния месец звената на ПБЗН са ликвидирали 165 пожара. В 68 от случаите огнеборците са гасили боклуци. Справка демонстрира, че най постоянно сходен вид катастрофи, пораждат на територията, обслужвана от Трета и Четвърта РСПБЗН, където отговорността на жителите на тези региони е по- дребна. Често пъти обаче решението за премахване на проблематичните дейности зависи от налагането на административно- наказателни наказания. Само през последния месец пожарникари от Четвърта работа 17 пъти са гасили  боклуци на улиците Сокол и Крайречна. Аналогична е и обстановката за сътрудниците ни от Трета служба- 15 са отработените катастрофи, свързани с гасене на отпадъци на територията на регион Северен. Директорът на Пловдивската пожарна е сезирал способените лица и институции за взимане на отношение- кметове на общини, Регионална инспекция за опазване на околната среда и полиция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР