РИОСВ-Бургас може да наложи административно наказание за разрушаването на дюни

...
РИОСВ-Бургас може да наложи административно наказание за разрушаването на дюни
Коментари Харесай

РИОСВ може да наложи административно наказание за разрушените дюни

РИОСВ-Бургас може да наложи административно наказване за разрушаването на дюни в региона на къмпинг „Смокиня“, край Созопол, след привършване на наказателното произвеждане, при положение, че нарушаването не съставлява закононарушение по Наказателния кодекс. Това сподели министърът на околната среда и водите Нено Димов по време на парламентарния надзор в отговор на депутатски въпрос за подхванатите дейности по сигнали за нарушавания, свързани с унищожаването на дюни и строителни действия по черноморското крайбрежие.

„ Установихме, че теренът попада в естествена забележителност „ Пясъчни дюни“. Констатираното увреждане на пясъчните дюни е в нарушаване на режимите на предпазените територии “, посочи Нено Димов, допълвайки, че при инспекцията не е открит причинителят.

„ Районната прокуратура в Бургас се е самосезирала. В тази връзка Районната ревизия следва да приложи своите пълномощия за налагане на административно наказване след привършване на наказателното произвеждане при положение, че нарушаването не съставлява закононарушение по наказателния кодекс “, уточни министърът.

По отношение на капиталовото предложение в региона на къмпинг „ Градина “ е извършена процедура по реда на Закона за биологичното многообразие, завършила с решение от март 2018 година на шефът на районната дирекция в Бургас. По думите му при инспекцията е открито депониране на земни маси, отвън границите на парцела, което е несъблюдение на решението на шефа на РИОСВ–Бургас.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР