РИОСВ Бургас извърши проверка на терен по сигнал за строителство

...
РИОСВ Бургас извърши проверка на терен по сигнал за строителство
Коментари Харесай

Строителството в Синеморец е законно, но се извършва в гнездовия период на птиците

РИОСВ Бургас извърши инспекция на терен по сигнал за строителство в местността "Поляните ", в землището на Синеморец. По време на инспекцията беше открито, че са осъществени строителни действия в частен парцел, за който са извършени процедури по реда на екологичното законодателство.

Според екоинспесцията парцелът попада в рамките на естествен парк "Странджа " и в две предпазени зони от екологичната мрежа Натура 2000. За плана Регионална инспекция за опазване на околната среда Бургас е провела процедура съгласно Закона за биологичното многообразие. Изискан е отчет за оценка на съвместимостта на капиталовото предложение с предмета и задачите на запазване на предпазените зони. Процедурата е завършила с решение, което не е обжалвано в законоустановения период и е влезнало в действие.

От Регионална инспекция за опазване на околната среда Бургас обаче осведомят, че не се позволяват строителни действия в гнездовия интервал на птиците от март-август. Заедно с самостоятелния строителен надзор на обекта, екоинспекцията ще предприеме съответните административно наказателни дейности по реда на Закона за биоразнообразието.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР