РИОСВ-Бургас е съгласувала - с. #Синеморец, попадащи в защитена територия

...
РИОСВ-Бургас е съгласувала - с. #Синеморец, попадащи в защитена територия
Коментари Харесай

Сигнал: РИОСВ-Бургас позволила строителство върху земеделска земя, в полза на частни интереси

" РИОСВ-Бургас е съгласувала ”- с. #Синеморец, попадащи в предпазена територия и две предпазени зони, в случай, че тези парцели са изгубили статута си на урбанизирана територия.
По този метод РИОСВ-Бургас на процедура е разрешавала строителство върху земеделска земя, и по този начин е облагодетелствала частни ползи , във Facebook.
 Историята на противозаконен градеж в Синеморец: Глоба под междинната заплата в България, а от РИОСВ-Бургас пращат вируси Историята на противозаконен градеж в Синеморец: Глоба под междинната заплата в България, а от РИОСВ-Бургас пращат вируси
Глоба от едвам 1000 лв  беше наложена от РИОСВ-Бургас за градеж на метри от брега в Синеморец, напълно покрай забележителните скал...

Работата досега на прокуратурата по инспекция на законността на строителството в местността “Поляните ” в Синеморец се отразява необятно в медиите, само че инцидентно или не, осъществени от РИОСВ-Бургас, а точно:
Съгласно Закона за запазване на земеделските земи § 27 от преходните и заключителни разпореждания на закона, всички парцели с променено предопределение на земята, за които не е почнало осъществяване на строителство, губят статута си на урбанизирана територия, след 23.05.2017г. и получават статут още веднъж на земеделска земя, като тази смяна би трябвало да се отрази и в кадастралната карта.
Но за тези парцели, според чл.17 от ЗУЧК не може да започва такава процедура на този стадий, защото те се намират в Община Царево, където няма влезнал в действие Общ устройствен план. Дори и подобен след време да бъде признат, то индикаторите на застрояване на тези парцели не могат да бъдат високи, както в този момент съгласуваните от РИОСВ-Бургас, а би трябвало да бъдат мощно редуцирани в границите на посочените параметри за зона “А ” в ЗУЧК.
 Протест в Синеморец: Ще се трансфорат ли Поляните в квартал? Протест в Синеморец: Ще се трансфорат ли " Поляните " в квартал?
Протест против бетона в предпазена околност край Синеморец, сподели в ефира си BTV. От през днешния ден пада възбраната за строителство по Черномориетo...
Но даже и след тази дата 23 май 2017г. РИОСВ-Бургас е продължавала да позволява строителство върху на процедура към този момент аграрни земи, като по този метод жестоко е нарушавала закона.

Поискал съм от прокуратурата, предвид на високия публичен интерес да се извърши инспекция на всички издадени след 23 май 2017г. решения на РИОСВ- Бургас, с цел да се откри на какъв брой още места по цялото ни южно черноморие инспекцията е облагодетелства нечии частни ползи, с цената на нарушаването на закона.
Настоящия шеф на РИОСВ-Бургас е придвижвала към оня миг процедурите за въпросните парцели като шеф отдел “Био многообразие, предпазени територии и предпазени зони ” и носи директна отговорност за неспазването на законите, само че вместо това бива нараснала на поста шеф без наложителния за длъжността конкурс.
 Екозащитници на митинг против застрояването в Синеморец, сигнализират и за проблематичен ремонт в Балкана Екозащитници на митинг против застрояването в Синеморец, сигнализират и за проблематичен ремонт в Балкана
Природозащитници излизат на митинг против застрояването в Синеморец, излиза наяве от самодейност в обществените мрежи. Очаква се да се вклю...
Надявам се напъните ни да дадат резултат и в последна сметка законът да бъде натрапен, а публичния интерес предпазен ", приключва общинският консултант.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР