РИОСВ алармира полицията, ще ги вадят принудително Три каравани са

...
РИОСВ алармира полицията, ще ги вадят принудително Три каравани са
Коментари Харесай

Нов скандал: Каравани се настанили нелегално върху дюните на Смокиня

РИОСВ сигнализира полицията, ще ги вадят наложително

Три каравани са се настанили незаконно върху пясъчни дюни в къмпинг " Смокиня ", на метри от разорания имот на бургазлията Иван Нончев, оповестиха източници на " 24 часа ". От Регионална инспекция за опазване на околната среда Бургас потвърдиха, като обясниха, че са алармирани за беззаконието и от своя страна ще дадат случая на полицията и прокуратурата.

Репортертерска инспекция откри,че става дума за три каравани в прилежащ имот на разорания от бургаския " баровец ".

Теренет бил частен, закупен правомерно преди години, само че притежателят бил в чужбина. Той схванал от свои познати-местни хора от Созопол, че на земята му са се самонастанили незнайни къмпингари с каравани и подал сигнал посредством прокурист в екоинспекцията.

" Ние можем да наложим административно наказване на притежателите на тези каравани, само че не и да ги изнесем от там. Затова ще желаяме подпомагане от полицията да бъдат наложително изкарани с нужната техника, с цел да може площта с дюните да стартира да се възвръща ", разяснява шефката на Регионална инспекция за опазване на околната среда Бургас инж. Тонка Атанасова.

Тя насочи зов към жителите да не бързат със сигналите в обществените мрежи къде какво са видели, а първо да позвънят на контролните органи. " Ако и ние бяхме известени за разораването на дюните в " Смокиня " по-рано, незабавно щяхме да сезираме полицията, можеше причинителят да бъде арестуван на място. Или най-малко да ограничим това, което е като влияние върху дюните. Унищожени са над 1,2 дка бели пясъчни дюни на над 100 години ", разяснява Тонка Атанасова. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР