РИОСВ – Пловдив обявява конкурс за литературна творба (есе, разказ,

...
РИОСВ – Пловдив обявява конкурс за литературна творба (есе, разказ,
Коментари Харесай

РИОСВ - Пловдив обявява литературен конкурс Пеша до края...

РИОСВ – Пловдив афишира конкурс за литературна творба (есе, роман, стихотворение или др.) на тематика „ Пеша до края на града “.

Конкурсът е част от акцията „ Европейска седмица на подвижността – 2019 “, която се отбелязва всяка година в интервала 16 – 22 септември. Провеждането му цели да насочи вниманието на обществеността върху устойчивия превоз и способи на напредване. Темата на акцията за 2019 година е „ Безопасно вървене и колоездене “ и ще се организира под мотото „ Върви с нас! “ (www.mobilityweek.eu).

Пловдивската екоинспекция приканва хора от всякаква възраст с интерес в региона на литературата и околната среда да дадат воля на създателя в себе си и да споделят персонална история, мислена обстановка или свои размишления, въодушевени от тематиката на Европейска седмица на подвижността – 2019 и по-конкретно ходенето пешком и здравословните, екологични, обществени и прочувствени изгоди от това.

Изискванията към литературната творба са наличието да е обвързвано с тематиката на Европейската седмица на подвижността – 2019, да е увлекателна и истинска, да е добре структурирана и аргументирана, а също по този начин - да е написана грамотно. Крайният период за приемане на творбите е 15 септември, а спечелилите ще бъдат оповестени на 20 септември 2019 година. За класираните на първите три места са планувани награди.

Пълните условия на състезанието и метода, по който може да се взе участие, са оповестени на интернет-страницата на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Пловдив (https://plovdiv.riosv.com). За уточнения са налични и следните контакти: [email protected] и 032 627 466 (вътр. 103).
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР