РИОСВ – Бургас направи проверка на няколко обекта по повод

...
РИОСВ – Бургас направи проверка на няколко обекта по повод
Коментари Харесай

Експерти от РИОСВ не откриха причината за лошата миризма на въздуха на Бургас

РИОСВ – Бургас направи инспекция на няколко обекта във връзка сигнали на жители . Те са от интервала 21-24 юни и са за миризмата, която се е усещала в града, определяна като от пропан бутан и нефтопродукти . Живеещи в централна градска част настояват, че там миризмата е била най-остра и се е усещала доста мощно. Същото се отнася за комплекс „ Лазур “ и Морската градина.
Специалистите са посетили  ПТ “Росенец “  на „ Лукойл Нефтохим Бургас “ и „ БМФ Порт Бургас “ АД. Установено е, че на пристанищен терминал „ Бургас Изток 2 “ в посочените дати са обработвани газьол и пропан бутан.
Системите за мониторинг на въздуха не са реагирали на изпускани субстанции от тови тип. Екоинспекторите са открили, че товарите са обработени съгласно инструкциите за сигурност.
Проверката направена на нефтопристанище “Росенец “ демонстрира, че при осъществяваните товаро-разтоварни действия няма пропуски по софтуерната скица. Факт е, че от 20 до 22 юни са обработвани танкери с котелно гориво, петрол и гориво за дизелови мотори. Друг резултат от инспекцията на инспекцията по околната среда и водите демонстрира, че производствата на съществена площадка на „ Лукойл Нефтохим Бургас “ АД са в естествен режим.
„ Морска администрация “ - Бургас е органът, който управлява замърсяването на морската среда и въздухът от кораби и по тази причина от Регионална инспекция за опазване на околната среда чака от там да създадат инспекция в акваторията на залива и да обявия резултатите.
Еколозите са създали инспекции и на местата в града, където се прави преасфалтиране. Едно от тях е в региона на бул. " Димитър Димов ". Оказало се е, че при температура на въздуха над 300С откритите камиони с асфалт, са вероятен източник на излъчвания с неприятна миризма.
Автоматичната станция за надзор качеството на въздуха в комплекс „ Лазур “ не е отчетела превишения на следените замърсители - серен диоксид, азотни оксиди, въглероден оксид, стирен, толуен, ксилен.
Същото се отнся за комплекс „ Меден Рудник “ и квартал „ Долно Езерово “.
Бургазлии ще не престават да се питат от къде са неприятните миризми и по кое време ще бъдат открити замърсителите.
За задачата от  РИОСВ – Бургас ще извърши нови инспекции, дружно с Регионална лаборатория към Изпълнителна организация по околна среда София. Измерванията ще се вършат с портативен уред и при утановено нарушаване в качеството на въздуха, неотложно популацията и контролните органи ще бъдат осведомени.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР