Рио де Жанейро е бил избран за домакин на летните

...
Рио де Жанейро е бил избран за домакин на летните
Коментари Харесай

Рио де Жанейро спечелил Игрите през 2016 с подкуп, Сергей Бубка е продал гласа си

Рио де Жанейро е бил определен за хазаин на летните Олимпийските игри през 2016 година с рушвет. Бившият губернатор на бразилския град Сержио Кабрал призна пред съда, че е платил за това 2 милиона $ на членове на Международния олимпийски комитет.
 Легендата Мишел Платини е задържан за подкуп от 2 млн. евро за международното в Катар
Той твърди, че именитият олимпийски първенец в дисциплината пастирски скок Сергей Бубка и съветският плувец Александър Попов са продали гласовете си.

Купуването на гласовете е било уредено благодарение на някогашния ръководител на Международната федерация по лека атлетика Ламин Диак, разкри Кабрал.

Той показа и, че някогашният бразилски президент Луиз Инасио Лула да Силва и някогашният кмет на Рио - Едуардо Паеш, са знаели за пазаруването на гласовете, само че не са взели участие нито в уговарянето, нито в заплащането на рушветите.

По време на изборите през 2009 година противници на бразилския град бяха Мадрид, Токио и Чикаго. В първия кръг на гласуването отпадна Чикаго с 18 гласа, а Рио събра 26. Затова и Кабрал показва, че обезпечаването на тези девет гласа е било извънредно значимо.

Бившият губернатор е в пандиза от края на 2016 година. Той беше приет за отговорен за няколко случая на корупция по време на мандата му.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР