РИО ДЕ ЖАНЕЙРО (АП) — Комитет на Конгреса на САЩ

...
РИО ДЕ ЖАНЕЙРО (АП) — Комитет на Конгреса на САЩ
Коментари Харесай

Комитетът на САЩ публикува запечатани бразилски съдебни разпореждания на X на Мъск, хвърляйки светлина върху спирането на акаунти

РИО ДЕ ЖАНЕЙРО (АП) — Комитет на Конгреса на Съединени американски щати разгласява поверителни бразилски правосъдни разпоредби за прекъсване на сметки в платформата на обществените медии X, като предлага надникнете в решения, които са провокирали недоволства за хипотетична цензура от компанията и нейния притежател милиардер Илон Мъск.

Контролираната от републиканците правосъдна комисия на Камарата на представителите разгласява късно в сряда отчет на личния състав, разкриващ десетки решения на бразилския арбитър от Върховния съд Александър de Moraes подрежда на X да спре или отстрани към 150 потребителски профила от платформата си през последните години.

Докладът от 541 страници е артикул на призовки на комисията, ориентирани към X. В своите заповеди de Moraes е забранил X от оповестението им обществено.

„ За да извърши отговорностите си според законодателството на Съединени американски щати, X Corp. отговори на Комитета “, сподели компанията в изказване на X на 15 април.

Разкритието идва на фона на борба, която Мъск води...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР