Риновирус е изолиран при детето, което почина, след като обиколи

...
Риновирус е изолиран при детето, което почина, след като обиколи
Коментари Харесай

Риновирус е изолиран при детето, което почина след обикаляне в 3 болници

Риновирус е изолиран при детето, което умря, откакто обиколи 3 лечебни заведения, изясни в предаването "Събуди се " по Нова телевизия проф. Тодор Кантарджиев, шеф на Центъра по заразни и паразитни заболявания.

Тъй като в общественото пространство започнаха да се спрягат някакви коксаки вируси и други неща, бях заставен да направя изказване, че в Националната референтна лаборатория, беше получен от „ Пирогов” материал на това 3-годишно дете и се потвърдиха риновируси. Не твърдим, че това е повода за гибелта, вероятен е сепсис, вероятни са други неща ", разясни професорът.

Каква е повода за гибелта на детето ще бъде изяснено от инспекцията.

Проверяват три лечебни заведения, свързани със гибелта на дете

Проф. Кантарджиев разяснява и грипните вируси.

"Вчера най-сетне дойде грипната ваксина. Аплодирам тази стратегия, тъй като това е първа стъпка на здравното министерство и НЗОК да създадат някаква профилактика на грипните болести при възрастните”, съобщи проф. Кантарджиев. Той разясни, че имунизацията ще бъде разпределена в страната след понеделник, 18 ноември.

Заради топлото време грип в страната още няма.

Относно болестта от морбили, проф. Кантарджиев изясни, че 2 седмици не е имало разпространяване на болестта в страната, само че на третата са се появили такива случаи.

„ Разпространението на морбили измежду децата до 8-годишна възраст е проблем в Монтана. Има 1 случай на инфектирано бебе в София, което още не е било имунизирано. В Пазарджик има индивидуален случай на дете, което е контактувало с човек, върнал се от Франция”, изясни проф. Кантарджиев. При три от децата от Монтана е написано, че са имунизирани, само че се оказало, че не са.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР