Римски пазар ще бъде организиран на 22 септември на крепостта

...
Римски пазар ще бъде организиран на 22 септември на крепостта
Коментари Харесай

Римски пазар на Сексагинта Приста в Русе

" Римски пазар " ще бъде проведен на 22 септември на крепостта Сексагинта Приста в Русе. Това оповестиха от Русенския музей.

Посетителите на крепостта ще станат очевидци на възстановки, представящи всекидневни практики, игри и картини от епохата на римляните. За положителното въодушевление на гостите ще се погрижат площадни артисти и разказвачи на истории.

В особено построени шатри майстори ще показват достоверни занаяти. Посетителите ще могат да видят още ръчно направени бижута, картички, магнити и сувенири, направени от естествени материали. За трета поредна година измежду изложителите са и организациите на хората в неравностойно състояние. Ще има две работилници - за декупаж върху камъни от Средиземно море и за направа на бижута от миди.

Пазарът ще предложи и дегустации на вкусни блюда и питиета от римската кухня. Известно е, че през този интервал са били известни ястия, приготвени от риба, леща, овесени ядки, свинско месо, маслини. Познати били и подправки като магданоз, джинджифил, девесил, копър и черен пипер.

Програмата ще предложи вечерта концерт на русенската група " Red House " и огнено шоу.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР