Римейкът на Уестсайдска история“ на Стивън Спилбърг и филмът на

...
Римейкът на Уестсайдска история“ на Стивън Спилбърг и филмът на
Коментари Харесай

„Уестсайдска история“ и „Силата на кучето“ с най-много „Глобуси“

Римейкът на „ Уестсайдска история “ на Стивън Спилбърг и филмът на новозеландката Джейн Кемпиън са огромните спечелили на тазгодишните награди „ Златен глобус “. Филмът на Спилбърг завоюва в категориите за най-хубав мюзикъл, за най-хубава основна женска роля в мюзикъл (дебютантката Рейчъл Зеглер в ролята на Мария Васкес) и за най-хубава поддържаща женска роля (Ариана ДеБоуз в ролята на Анита).

„ Силата на кучето “ - въодушевен от Псалм 22: „ Но Ти, Господи, да се не отдалечиш. Ти, сило моя, побързай да ми окажеш помощ. Избави от меч душата ми. Живота ми - от силата на кучето “, завоюва „ Златен глобус “ в категорията за най-хубав филм и за най-хубав режисьор. Освен това артистът Коди Смит-Макфий отнесе премията за най-хубава поддържаща мъжка роля за облика на Питър Гордън.

Асоциацията на задграничната преса в Холивуд присъди годишните си оценки, макар протеста на редица артисти и звезди, които отхвърлиха да участват на церемонията и да афишират спечелилите. Техният претекст бе, че от години Асоциацията е упреквана в корупция и расизъм.

Никой от спечелилите не участва на церемонията, нито разяснява премията си. В същото време председателката на Асоциацията на задграничната преса в Холивуд Хелен Хьоне разгласи по време на церемонията, че организацията й се е вслушала в сериозните гласове и ще се реформира.

В нейна поддръжка по време на церемонията бяха излъчени клипове с приветствия на звезди като Арнолд Шварценегер, който благодари на „ Златните глобуси “, дали подтик на кариерата му, и Джейми Лий Къртис, която не спести положителни думи за благотворителната й активност.

А ето и в резюме наградените:

За най-хубав сюжет бе отличен филмът на Кенет Брана - „ Белфаст “.

За най-хубав артист в комедия „ Златният глобус “ завоюва Андрю Гарфийлд за „ Тик, так... Бум! “

За най-хубав чуждоезичен филм бе разгласен японският „ Карай колата ми “ по роман на Харуки Мураками.

За най-хубав анимационен филм бе разгласен „ Енканто “ - който с особена мощ лежи на сърцето ни, защото основателите му публично оповестиха, че българските артисти, направили дублажа му, са го създали по допустимо най-хубавия метод спрямо всички останали. За това по-подробно може да прочетете в.

За най-хубав ефирен сериал бе избран „ Наследници “. За най-хубав комедиен сериал „ Златният глобус “ бе присъден на „ Хитрини “.

За най-хубав ефирен филм бе оповестена „ Подземната железница “ на Бари Дженкинс.

За най-хубав артист в трагичен сериал влиятелното отличие отнесе Джеръми Стронг от „ Наследниците “.

За най-хубав артист в комедиен сериал бе разгласен Джейсън Судейкис от „ Тед Ласо “.

За най-хубави актриса и артист в поддържаща роля в телевизионна поредност бяха оповестени надлежно Сара Снук за „ Наследници “ и О Йон-су за „ Игра на калмари “.

За най-хубав артист в ефирен филм „ Златният глобус “ отнесе Майкъл Кийтън за „ Абстиненция “.

За най-хубава актриса в трагичен сериал бе оповестена Ем Джей Родригес за ролята си в „ Поза “. В уеб страницата на Асоциацията на задграничната преса в Холивуд бе конкретизирано, тя е първата трансждендър актриса, спечелила „ Златен глобус “.

За най-хубава актриса в комедиен сериал бе оповестена Джийн Смарт за ролята си в „ Трикове “.

За най-хубава актриса в мини-сериал бе оповестена Кейт Уинслет за ролята си в криминалето „ Мер от Ийсттаун “.

За най-хубав кино саундтрак „ Златният глобус “ отнесе композиторът Ханс Цимер, основал музикалната атмосфера за научно-фантастичния филм „ Дюн “, въодушевен от едноименния разказ на Франк Хърбърт от 1965 година.

За най-оригинална ария бе оповестена композицията на Били Айлиш и брат й - Беърд О`Конъл – „ Няма време за умиране “, която е основана за 25-ия филм за Джеймс Бонд.

Никол Кидман отнесе „ Златен глобус “ в категорията за най-хубава трагична актриса за ролята си в „ Да бъдеш Рикардо “. Уил Смит бе разгласен за най-хубав артист в същата категория за осъществяването си в „ Крал Ричард “.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР