Рим. Ювентус ще бъде изхвърлен от Серия А, ако клубът

...
Рим. Ювентус ще бъде изхвърлен от Серия А, ако клубът
Коментари Харесай

Изхвърлят Ювентус от Серия А, ако не се оттегли от европейската Суперлига

Рим. Ювентус ще бъде изхвърлен от Серия А, в случай че клубът не се отдръпна от европейската Суперлига, съобщи президентът на Италианската футболна федерация (ФИГК) Габриеле Гравина. Милан и Интер към този момент се отхвърлиха от новия шампионат, оставяйки „ Старата госпожа “ като единствения тим от Италия, който продължава да бъде част от проектите.

Ако Ювентус продължава да бъде част от Суперлигата, когато стартира идващият сезон, не може да взе участие в Серия А, разгласи Гравина.

Ювентус завоюва Калчото предходната година за девети следващ път, само че тази година хегемонията им бе спряна от Интер. В събота, Реал Мадрид, Барселона и Ювентус разкритикуваха „ нетолерантното “ напрежение и закани за отдръпване от плана за европейската Суперлига, като дадоха обещание да „ запазят “ концепцията без значение от отхвърлянето й.

Трите гранда излязоха с дълго взаимно изказване, в което опазиха правилото на основаване на ЕСЛ и показаха „ съжалението “ си от това, че останалите девет клуба-основатели, в това число топ 6 на британската Висша лига, се ангажираха още веднъж с УЕФА в петък.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР