Рим. В Италия се провежда осемчасова обща стачка на двата

...
Рим. В Италия се провежда осемчасова обща стачка на двата
Коментари Харесай

Rai News 24 : В Италия е в ход всеобща осемчасова стачка

Рим. В Италия се организира осемчасова обща стачка на двата най-големи профсъюза. Национална проява с присъединяване на водачите на профсъюзите се организира в Рим, заяви Rai News 24 . Регионалните акции се организират в Милано, Бари, Палермо и Каляри.

Синдикатите - Италианската генерална конфедерация на труда и Италианският съюз на труда - означават, че импортираният проектобюджет не дава отговор на съществуващите стопански проблеми. „ Искаме действителни и съответни промени за служащите и пенсионерите, с цел да укрепи обществената система “, се споделя в изказване на синдиката. Освен всичко друго, те изискват по-големи гаранции за претовареност на младежите и дамите, по-решителни ограничения за битка с укриването на налози, огромни финансови вложения в системите за опазване на здравето и обучение, както и понижаване на обществената разлика сред северните и южните региони на страната.

Италианската конфедерация на работническите синдикати, третото по величина синдикално съдружие в страната, не се включи в акцията. Стачката по решение на регулаторните органи не се отнася за учебните заведения и медицинския бранш, както и за пощенските станции.

В същото време може да има разстройства в превоза през целия ден. Транспортът в утринните и вечерните пикови часове е обезпечен. Експресният железопътен превоз на дълги дистанции също би трябвало да работи без спиране.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР