Рим. Според финансовия министър на Италия Пиер Карло Падоан след

...
Рим. Според финансовия министър на Италия Пиер Карло Падоан след
Коментари Харесай

Politico: Според финансовия министър на Италия в страната е възможно съставяне на широка коалиция от леви и десни партии

Рим. Според финансовия министър на Италия Пиер Карло Падоан след изборите страната ще бъде ръководена от необятна ляво-дясна коалиция, тъй като нито една от трите съществени партии няма да завоюва болшинство, предава Politico.
Според социологическите изследвания на парламентарните избори в Италия, планувани за 4 март, популисткото „ Движение пет звезди “ води, следвано от Демократичната партия на министър-председателя Паоло Джентилони. Въпреки това никоя партия няма да успее да събере 40% от гласовете, нужни за образуване на независимо държавно управление.
„ Изглежда, че никой от блоковете няма да има болшинство “, съобщи Падоан. На въпрос дали това ще докара до коалиция сред лявоцентристката Демократическа партия и дясноцентристката „ Италия, напред “ на Силвио Берлускони, той съобщи, че „ в светлината на засилващата се неустановеност нищо не може да се изключи “.
Според него Италия ще може да „ оцелее месеци “, до момента в който партиите договарят коалиция, стига държавното управление да прави по естествен метод отговорностите си. Същевременно, акцентирайки продължаващите месеци договаряния за образуване на ръководеща коалиция в Германия и дългия преговорен развой за същата цел в Холандия, Падоан добави, че това ще стане „ един тип нова европейска норма “.

Превод и редакция: Виктор Турмаков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР