„Рим се надява, че диалогът между Москва и Брюксел ще

...
„Рим се надява, че диалогът между Москва и Брюксел ще
Коментари Харесай

Джузепе Конте: Италия иска да е посредник между ЕС и Русия

„ Рим се надява, че разговорът сред Москва и Брюксел ще бъде обновен и сме подготвени да съдействаме”. Това съобщи в изявление за ТАСС италианският министър-председател Джузепе Конте.

Вчера в Москва се състоя среща сред него и съветския президент Владимир Путин.
Италианският министър председател Джузепе Конте упрекна Европейски Съюз в двуличие Изказването му пристигна след среща на 10 страни от Общността
По думите на Конте възможната изолацията на Италия от този развой би била пропусната опция за развиване на връзките сред Европейски Съюз и Русия.

„ Опитваме се да притеглим в тази активност всички европейски сътрудници, тъй като по този метод ще можем да подобрим изцяло връзките в Европа, както и да наваксаме пропуснатите благоприятни условия през последните години. Диалогът, който се култивираше в продължение на 25 години, внезапно беше пресечен по незнайни причини”, уточни италианският министър председател.

Снимка: Reuters

„ Искаме да помогнем на Русия, само че знаем, че в случай че единствено ние ѝ оказваме помощ, това ще бъде прекомерно малко. Ето за какво желаеме да въвлечем други страни”, добави той.
НАТО няма да разполага нови ракети в отговор на Русия Алианса и Русия разискват по кое време да се организира идващият им съвет
Повечето страни от Европейски Съюз, отпред с Германия, упорстват глобите против Русия да бъдат удължени, до момента в който мирът сред Украйна и Русия не бъде възобновен.

Според италианския министър председател обаче глобите пречели на разговора и би трябвало да бъдат отстранени.

В рамките на срещата сред Владимир Путин и Джузепе Конте бяха подписани няколко търговски и капиталови съглашения. Тяхната цел е да подобрят бизнес съдействието сред Москва и Рим, имайки поради тежестта на глобите върху Русия от последните няколко години.
Турски поток се разклонява през България след по-малко от година Три дни след срещата на Бойко Борисов с Владимир Путин, енергийната тематика продължи да господства политическия спор
След срещата стана ясно още, че Москва изследва опцията за включването на Италия към газопровода „ Турски поток “.

Кремъл не изключва вид за присъединение на други страни от Европейски Съюз към плана, само че единствено при гаранции, че няма да се повтори историята с „ Южен поток”.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР